Hoče – Slivnica: Minorna SMC izginja iz občine, izgublja tudi Soršak

V Občini Hoče – Slivnica bodo volivci in volivke izbirali med dvema kandidatoma za župana. Natančneje, med kandidatko Anito Arzenšek in kandidatom dr. Markom Soršakom.

Anita Arzenšek, rojena leta 1964, je direktorica občinske uprave, kandidira s podporo Slovenske ljudske stranke (SLS). Podpira jo tudi Slovenska demokratska stranka (SDS).

Dr. Marko Soršak, letnik 1981, je zdajšnji župan, na volitvah kandidira s svojo listo. Glede na njegove velike povezave s stranko SMC, ki jo vodi Miro Cerar, je slednje več kot nenavadno.

Na to je na svojem znamenitem portalu pozareport.si opozoril tudi novinar Bojan Požar. Zapisal je, da Cerarjevi stranki slabo kaže v Mariboru in da na Štajerskem ta stranka dobesedno izginja.

V Občini Hoče – Slivnica, kjer je tudi “sedež” nastajajoče lakirnice Magna Nukleus, pa stranki SMC ni uspelo sestaviti niti liste za občinski svet.

Delno jim je to uspelo zgolj v 2. volilni enoti, v Slivnici, kjer kandidatno listo SMC za občinski svet vodi nekdanja poslanka SMC Ksenija Korenjak Kramar. Pa še tam imajo na listi le tri kandidate od osmih možnih. (vir: dvk – hoce-slivnica)

To tudi pomeni, da je skorajda nemogoče, da bi SMC na lokalnih volitvah, ki bodo 18. novembra, sploh lahko dobila kakšnega občinskega svetnika.

Požar tudi navaja, da se Soršaku močno trese županski stolček. Razlog so “finančne mahinacije, ki jih je odkrilo računsko sodišče” (o tem smo poročali tukaj ).

Hkrati zoper Soršaka po Požarjevih navedbah poteka več (pred)kazenskih postopkov, povezanih z zlorabo županskega položaja in spornimi aneksi pri gradnji športne dvorane v Hočah. Postopke zoper Soršaka vodi mariborsko državno tožilstvo.

Ti postopki pa naj bi bili posledica Soršakovega osebnega spora s Ksenijo Korenjak Kramar, že omenjeno nekdanjo poslanko iz stranke SMC. Požar navaja, da sta skregana, skregala pa naj bi se na nekem sestanku – zaradi Magne.

M. P.