Hoče-Slivnica: V novem domu sprejemajo prve stanovalce

Dom starejših Slivnica (vir: občina)

V SeneCura domu starejših občanov v občini Hoče- Slivnica je vodstvo potem, ko so prejeli vsa potrebna dovoljenja in zaposlili prve sodelavce ter novo direktorico doma Dr. Tanja Žmavc, sprejelo tudi prve stanovalce, ki so se v dom vselili prav te dni, še pred novoletno-božičnimi prazniki.

Med prvimi stanovalci sta občanka občine Hoče-Slivnica in stanovalec iz sosednje občine.

Po napovedih bo novoletne praznike v novem domu praznovalo že 10 do 15 stanovalcev.

Dom, ki ga sestavljata pritličje in še dve nadstropji, bo skupaj lahko sprejel 150 stanovalcev in ima tudi oddelek za osebe z demenco.

V pritličju, od koder je možen tudi izhod na vrt, se nahaja oddelek demence s skupaj 24 enoposteljnimi sobami.

V prvem nadstropju je oddelek za osebe z demenco in klasičen oddelek, skupaj je v prvem nadstropju 59 enoposteljnih sob in 2 dvoposteljni sobi.

V drugem nadstropju je klasičen oddelek, ki ima 59 enoposteljnih sob in 2 dvoposteljni sobi.

Celoten dom ima tako skupaj 142 enoposteljnih in 4 dvoposteljne sobe. V primeru epidemij bo mogoče v domu tudi ločevanje po nadstropjih in bo prostor za t. i. rdeče cone in sive cone.

Pred domom je 50 klasičnih parkirnih mest in 2 parkirni mesti za invalide. Parkirna mesta so namenjena tako zaposlenim kot obiskovalcem doma. V domu bo obratoval tudi frizer in samopostrežna kavarna.

Z zaposlovanjem kadra bodo v domu nadaljevali še cel december in prihodnji januar, saj v domu potrebujejo več kot 70 ljudi različnih profilov.

Doslej so zaposlili že vodstveni kader, vzdrževalca, diplomirane medicinske sestre, vodjo kuhinje, nekaj zaposlenih na področju zdravstvene nege, pralnice in kuhinje. Za polno zapolnjenost zmogljivosti doma pa jim zaposlitvene izzive predstavljajo kadri v zdravstveni negi (bolničarji in zdravstveni tehniki).

Skupina SeneCura omogoča tudi 100% plačilo šolnine za bolničarje in zdravstvene tehnike. Za zaposlene nudijo tudi božičnico in višji regres.

Za sprejem v Dom SeneCura je odgovorna Karin Mlakar, vodja socialne službe.

Tel. št.: 02 605 73 61, 051 342 497
e-pošta: [email protected] ali [email protected]

Glede zaposlitve najdete informacije na https://www.senecura.si/zaposlitev-pri-senecuri/

Še posebej iščejo strokovna delovna mesta: bolničar/negovalec in srednja medicinska sestra

Informacije o vpisu oziroma postopku prijavljanja in sprejemanja stanovalcev v SeneCura dom starejših občanov Hoče-Slivnica objavljajo na spletni strani, kjer obveščajo tudi o prostih delovnih mestih. Prednost pri sprejemu v dom imajo občani občine Hoče-Slivnica in bližnjih drugih krajev.

Vir: Dom starejših občanov SeneCura Hoče-Slivnica 

M. P.