Hoče – Slivnica: Župansko kandidaturo napovedal Vojko Golob

Vojko Golob (vir: Twitter)

Tretjo nedeljo v novembru bodo lokalne volitve, izbirali bomo nove občinske svetnike in tudi župane. Ponekod so znani že tudi prvi županski kandidati.

Tako je tudi v občini Hoče – Slivnica, svojo kandidaturo je napovedal Vojko Golob.

Za tednik Demokracija je pojasnil, da ideja za kandidaturo raste po navadi dalj časa. “Mogoče bo ta moja kandidatura koga presenetila, ampak vsakdo med nami ima svoj pogled na razvoj okolja, v katerem živi,” je dejal.

Poudaril je, da so njegove ideje za razvoj lokalnega območja podprte s številnimi izkušnjami in spoštovanjem do ljudi. “Z veliko ljudmi se pogovarjam, znam jim prisluhniti in sem prepričan, da s skupnimi močmi lahko veliko naredimo,” je dodal.

Kdo je Vojko Golob?

Rodil se je v Hočah. V domačem kraju je hodil tudi v osnovno šolo, srednjo elektro šolo je obiskoval v Mariboru. Leta 1984 je zaključil Univerzo v Mariboru, smer – elektrotehnik, elektronik. Od leta 2000 do 2004 je bil direktor takratne televizije TV3. Bil je tudi direktor Golica TV, danes pa ima televizijo RTS Maribor. Ima veliko računalniškega znanja in na svet gleda kot na priložnost. Je velik domoljub, kjer sta mu družina in domovina na prvem mestu.

O Vojku Golobu in njegovemu programu bomo še veliko slišali.

M. P.