Hoče: Z novim vrtcem bodo pridobili tri dodatne oddelke

(vir: pixabay.com)

V Hočah bodo prihodnji teden začeli z izgradnjo novega vrtca. Zdajšnji je dotrajan in premajhen, letos je brez predšolskega varstva ostalo okoli 40 otrok.

Zaključek gradnje novega vrtca je predviden v juniju 2020, otroci pa bodo nove prostore lahko začeli uporabljati s prihodnjim šolskim letom, to je septembra 2020

Porast števila otrok je predvsem posledica priseljevanja. V 20 letih se je namreč prebivalstvo v občini zvišalo z okoli 9000 na več kot 11.000 ali za več kot petino.

Novi vrtec bo postavljen na lokaciji sedanjega vrtca, zato so del otrok v šolskem letu 2019/2020 preselili na druge lokacije, med drugim v gasilski dom v Bohovi ter staro telovadnico osnovne šole v Hočah. Skupine so razporejene na nove lokacije glede na starost otrok in njihove potrebe. Trije oddelki so ostali na dosedanji lokaciji, v prizidku vrtca, ki so ga zgradili pred tremi leti.

Novi vrtec bo večji za tri oddelke več otrok, po novem bo v dveh etažah, ki ju bodo povezali s toboganom. Imel bo večje igralnice in dodatni skupni prostor, novo zunanje igrišče in bo v nizkoenergijski izvedbi, zato so za projekt prejeli tudi slabih 800.000 evrov nepovratnih sredstev Eko sklada.

Predračunska vrednost je ocenjena na 4,5 milijona evrov.

M. P.