HUDA URA NAD SLOVENIJO

Vremenoslovci so včeraj za severovzhodno in jugovzhodno regijo ponovno izdali najvišjo, rdečo stopnjo vremenske ogroženosti. Črnomelj in Novo mesto je okoli 16.15 zajel nevitni pas. Poročali so o neurju, ki je udarilo s točo premera 8-10 cm. Na udaru so se znašli predvsem avtomobili, številni imajo polomljena stekla in potolčeno pločevino.

Toča na območju Bele Krajine

Po 19.00 uri so o težavah s poplavljanjem meteornih vod poročali iz Poljčan, Rogaške Slatine in Kozjega. O toči so poročali iz Semiča. Malo pred 20. uro so o poplavah meteornih vod poročali iz Majšperka.

Malo pred 20. uro so v kraju Hajnsko v občini Šmarje pri Jelšah gasilci iz Kristan vrha s ceste odstranili večje drevo ter očistili nanose zemlje in peska, ki jih je meteorna voda nanesla na cestišče. V Podčetrtku so imeli težave tudi zaradi vetroloma.

Ogromen “shelf cloud” nad Ptujem

O vetrolomu so okoli 20.40 poročali tudi iz Ljutomera in Makol, medtem ko so v Hajdini in na Ptuju gasilci pomagali pri prebivalcih, ki so imeli težave s poplavami meteorne vode. Uro kasneje so zaradi težav z meteorno vodo gasilci posredovali v Krškem, kjer je zalilo gospodarsko poslopje. V Brestanici je meteorna voda ogrožala industrijski objekt, v Dolenjem Leskovcu pa stanovanjsko hišo.

Tudi v Slovenski Bistrici, Ljutomeru in Veržeju so imeli težave zaradi vetra.

V Europarku Maribor so se ob napovedih vremenoslovcev odločili, da bodo odprli garaže.

Danes čez dan se bo razjasnilo. Popoldne bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti, možna bo še kakšna ploha ali nevihta. V nedeljo in ponedeljek bo sončno in poletno toplo. Zapihal bo jugozahodni veter.

Nevarnost toče na vašem območju lahko preverite na spletmi povezavi:

http://meteo.arso.gov.si/met/sl/warning/hail/

K. V.

Foto: Neurje.si, FB