Inštitut 8. Marec: Luka Mesec laže UPOKOJENCEM IN UPOKOJENKAM !

Ustvarjalec: Daniel Novakovic/STA Vir: Nova 24 tv

Inštitut 8. marec je slovenska nevladna organizacija, ki svoje poslanstvo opredeljuje kot prevpraševanje različnih oblik podrejenosti, predvsem na področju spola, ter postavljanje neenakopravnosti v širši družben okvir«. Direktorica Inštituta je Nika Kovač.

Inštitut 8. marec sta leta 2016 ustanovila Simon Maljevac (Danes minister v vladi RS) in Nika Kovač. Kot poslanstvo Inštituta je ob ustanovitvi Kovač opredelila boj za pravičnejšo in enakopravnejšo družbo.

Ob ustanovitvi je funkcijo ustanovitelja zavoda zavzel Maljevac (sicer član in politik stranke Levica), direktorica pa postala Nika Kovač. Koordinator dogodkov Inštituta je novinar Mladine Luka Volk.

Danes pa je presenetila objava Inštituta 8. marec na socialnem omrežju, kjer so zapisali:

“ZAKAJ JE LUKA MESEC LAGAL UPOKOJENCEM IN UPOKOJENKAM?”

Več kot polovica upokojencev živi s pokojnino, ki je nižja od praga tveganja revščine. Prihajajo mrzli meseci, ki ob draginji močno otežujejo življenja ljudi. Zato nas je razveselilo, ko smo v prejšnjem mesecu v javnosti slišali besede ministra Mesca: “Kljub težavam z javnimi financami, ki jih imamo zaradi posledic poplav, smo našli način, da izpeljemo polno uskladitev pokojnin za 8,2 odstotka.Uskladitev lahko upokojenci in upokojenke prvič v zgodovini pričakujete že januarja”.

Vendar to ne drži. Po trenutnem predlogu proračuna, ki bo v obravnavi že to soboto, upokojenci in upokojenke januarja ne morejo pričakovati uskladitve v višini 8,2%, pač pa le za pičlega 1,8%.Preostanek redne uskladitve bo šele februarja, kot vsako leto. Življenje v revščini je za številne kruta resničnost, v kateri ni prostora za lažne obljube oblasti.

O tem zapisu bi lahko povedali le eno “revolucija požira lastne otroke”. 

Avtor: A.V.