Italija: Ukrajinski najstnik ostal iznakažen, potem ko je zaščitil mladoletnike v nasilnem ropu 40-članske severnoafriške tolpe

Vir: https://www.voiceofeurope.com/

Danylo Shydlovskyi, ki je lani po ruski invaziji pobegnil iz domovine, je bil hospitaliziran zaradi napada v nedeljo, 6. avgusta zvečer, v Milanu.

Z bratom in nekaterimi prijatelji se je vračal domov z enodnevnega izleta na jezeru, ko je bila skupina napadena pred železniško postajo Garibaldi.

Bilo nas je šest, štirje fantje in dve dekleti, od katerih sta bili dve mladoletni,” je povedal za  časnik Il Giorno  . Žrtev je pripovedovala, kako je njega in njegove prijatelje napadla »skupina približno 40 Severnoafričanov Obkolili so nas, da bi nam ukradli očala in torbico. Mislil sem, da bom izkrvavel.

»Bilo jih je okoli 40 in so nas obkolili. Odnesli so mi očala in nisem reagiral. V nekem trenutku je nekdo poškropil pekoč sprej. Instinktivno sem odrinil dekleti, ki sta bili blizu mene, da bi ju zaščitil, in nisem pobegnil,« je dejal.

Danylo se je soočil z napadalci v pogumnem prizadevanju, da bi zaščitil mladoletnike, in bil prerezan od čela do brade z rezilom za škatle. Utrpel je tudi resne raztrganine na hrbtu in levi roki, ko je poskušal braniti sebe in skupino.

»Potisnili so me ob parkiran avto in mi s steklenico razbili glavo. Potem so me udarili po obrazu, s pasom…

Danylova mama je zgodbo še naprej pripovedovala časopisu in sinu prevajala. »Toda po nekaj sekundah ga je eden od fantov napadel z rezalnikom za škatle. Prerezal ga je po celem obrazu, od čela do brade, padel je na hrbet, udaril ga je tudi po roki, medtem ko se je njegov prijatelj poskušal braniti.«

Mislila sem, da bo tukaj v Milanu varen. Paradoksalno je, da je tu našel vojno,« je za časopis povedala njegova mati.

Reševalci so bili poslani na kraj dogodka in našli Danyla v mlaki krvi. Ukrajinskega najstnika so sprejeli v bolnišnico Fatebenefratelli na začetno zdravljenje, preden so ga odpustili z 20-dnevno prognozo. Potreboval je več kot 30 šivov in potreboval bo nadaljnje delo na obrazu.

Imel jo bom vsaj eno leto,” je dejal Danylo o svoji brazgotini. “Rano moram spraviti pod nadzor, odstraniti mi bodo morali šive, nato pa bom moral začeti s plastično operacijo,” je povedal za Il Giorno.

Ukrajinski begunec je vložil pritožbo na policijski postaji Affori in preiskava napada naj bi še potekala.

»Upam, da bo policija našla tistega, ki me je spravil v to stanje. Danes se je to zgodilo meni, jutri se lahko komu drugemu. Imam grozne dni, nihče si ne zasluži tega,” je dejal.

Ta objava se je prvotno pojavila na Remix News.