Italija želi hitreje izgnati nevarne ilegalne migrante !

epa09499636 Leader of Fratelli d'Italia party Giorgia Meloni during a press conference on the closing of the mayoral election campaign of the candidate Enrico Michetti in Rome, Italy, 01 October 2021. EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Nov varnostni paket bo predstavljen italijanskemu svetu ministrov prihodnji mesec. Tako bomo lažje obravnavali nezakonite migrante, zlasti tiste z nevarnim ali problematičnim vedenjem. Vlada želi tudi več policije na ulicah, da bi zagotovili varnost državljanov.

Sveženj je pobuda premierke Giorgie Meloni in njenega notranjega ministra Mattea Piantedosija,   poroča InfoMigrant . Policija mora dobiti več pooblastil proti neregistriranim migrantom. Gre za migrante, ki pridejo v Italijo brez dokumentov in so le upravičeni do statusa prebivanja.

Trenutno lahko te migrante v Italiji zadržujejo več mesecev. Z novim paketom pa vlada želi, da bi te migrante hitreje izgnali, še posebej, če predstavljajo varnostno tveganje. Po besedah ​​Piandosija je cilj imeti “poenostavljene postopke, ki ne bodo dovoljevali, da bi osebe z veliko kazensko evidenco ali resnimi psihiatričnimi boleznimi predstavljale grožnjo v Italiji”.

Poleg tega si vlada želi več policije na ulicah, da bi zagotovila varnost vseh državljanov. Strožje bodo tudi kazni za tiste, ki se bodo nasilno upirali policistom. Po besedah ​​Piantedosija bodo ukrepi pomagali v “boju proti najbolj ponavljajočim se kaznivim dejanjem in pomanjkanju varnosti za naše državljane”.

Meloni je v zadnjem času   zaradi svoje migracijske politike pod lupo . Ob lanskih volitvah je obljubljala omejitev pritoka prosilcev za azil, a se to v praksi ni uresničilo. Odkar je Meloni premierka, se je število migrantov, ki prihajajo v Italijo s čolni, dejansko podvojilo. Zaradi tega je bila že deležna kritik, na primer iz konservativnih strank v italijanskem parlamentu.

Ta objava se je prvotno pojavila na NieuwRechts.com.