Izteka se rok za oddajo vloge za prijavo za bivanje v Študentskih domovih

DCIM102GOPRO

Študentski domovi nudijo študentom Univerze v Mariboru 2867 ležišč, katerih cene se na mesec gibljejo med 73,50 € in 183 €. Sobe so opremljene s širokopasovno internetno povezavo in priključkom za CATV. Za športno aktivne stanovalce je na razpolago v vsakem naselju lepo urejen fitnes center ter zunanja igrišča na Gosposvetski, v neposredni bližini naselja Gosposvetski se nahaja tudi Univerzitetni športni center Leona Štuklja.

Vse za študijske in obštudijske dejavnosti

V naselju na Tyrševi ulici je sodobno opremljen fitnes center in telovadnica. Vsako naselje ima tudi prostor in mize za namizni tenis. Študenti imajo za poglobljen študij na razpolago sodobno opremljen multimedijski center – računalniško sobo, ter študijsko sobo v vsakem študentskem naselju.

Za študente glasbe in likovne pedagogike so urejene glasbene ter likovna soba. Stanovalci študentskih domov imajo na voljo sodobno opremljene kuhinje v katerih si lahko skupaj z ostalimi sostanovalci pripravijo tople obroke. Dodatno je za prehrano poskrbljeno s t. i. “študentskimi boni”. Vsak študent je upravičen do toliko subvencije za prehrano, kolikor je delovnih dni. Zabave željni stanovalci lahko organizirajo interne zabave v prostorih znotraj študentskih domov, ki so posebej namenjeni temu. Prostori so v vsakem naselju in to v domovih 2, 5, 11 in 13. Rezervacije se urejajo v Službi za študentske zadeve.

Ne pozabite oddati prošnje za sprejem

Študenti, ki so med študijskim letom 2017/18 diplomirali na 1. ali 2. stopnji in se vpisujejo na naslednjo stopnjo morajo oddati prošnjo za podaljšanje bivanja. Prošnjo za sprejem oddajo tudi študenti, ki že bivajo v študentskih domovih, a so se med študijskim letom izpisali iz enega programa in vpisali na drug program ali so se zaposlili ali bivajo po ekonomski ceni.

Rok za oddajo vloge za sprejem in podaljšanje bivanja za elektronsko oddajo prošnje je četrtek, 16. 8. 2018, za pošiljanje priporočeno po pošti pa do 21. 8. 2018.

Vir: maribor24.si

Foto: www.um.si