Izteka se rok za sodelovanje s Sparom

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

Razvojno izobraževalni center (RIC) Slovenska Bistrica je na svoji spletni strani objavil poziv vsem, ki jih zanima udeležba na predstavitvi slovenskih podjetij in izdelkov v trgovinski verigi SPAR Avstrija. Dogodek »Dan slovenskih dobaviteljev« v podjetju SPAR Avstrija bo predvidoma potekal na sedežu podjetja oktobra 2019 v Salzburgu. Rok za prijavo se izteče danes.

V okviru »Dneva slovenskih dobaviteljev« bodo podjetja imela možnost osebno predstaviti svoje izdelke na centrali podjetja SPAR Avstrija. Neposredno ob predstavitvenem omizju bodo potekali tudi razgovori med udeleženimi podjetji ter nabavniki verige SPAR Avstrija.

Dogodek bo izpeljan v več fazah, in sicer:

  • priprava liste slovenskih izdelkov in podjetij iz živilsko predelovalne industrije, izdelkov široke potrošnje in iz drugih sektorjev (izdelki za osebno nego in čiščenje ipd.), ki bo posredovana SPAR Avstrija;
  • pregled liste slovenskih izdelkov s strani SPAR Avstrija z morebitnimi zahtevami po dodatnih informacijah ter izborom slovenskih podjetij za predstavitev;
  • predstavitev izdelkov s strani slovenskih podjetij ter pogovor z nabavniki na centrali podjetja SPAR Avstrija v Salzburgu.

Za predstavitev izdelkov v trgovinski verigi SPAR Avstrija so primerni zlasti izdelki, ki so ustrezni za plasiranje na avstrijski trg ter mednarodna tržišča Italije, Madžarske in Hrvaške (ne pa za slovenski trg). Izdelki morajo zato vsebovati tudi ustrezno označbo na embalaži v tujem jeziku. Za SPAR Avstrija so potencialno zanimivi izdelki iz področja živil, kozmetike, drogerij ter čistilnih sredstev oz. pripomočkov. Pri izbiri podjetij imajo pomembno vlogo tudi inovativnost, regionalna (lokalna) drugačnost, novost in prepoznavnost izdelkov.

Natančnejši pogoji in elektronska prijavnica so dostopni tukaj: ric-sb.si

M. P.