Jan Plestenjak: “Vse sem dal čez, anksioznost, tudi antidepresive sem jemal”

Jan Plestenjak (vir: FB)

Jan Plestenjak bo za 8. marec že tradicionalno pel za svoje oboževalke, le da letos virtualno. Na svoji FB strani je objavil, da se tega po enem letu zelo veseli, virtualni koncert je nekaj novega tudi zanj. Vstopnice pa so na voljo na Eventim SI

Pred tem dogodkom pa je klepetal s prijateljico, novinarko, voditeljico, igralko in pisateljico Vesno Milek za msoseska.tv. Med drugim je razkril, da je kot otrok trpel za epileptičnimi napadi, v odrasli dobi pa za anksioznostjo in depresijo, a iz tega ne dela drame, saj se mu zdi, da imajo ostali veliko večje težave.

Povedal je:

“Imel sem ogromno bolezni. Najprej sem imel težave z očmi, kot tri letni deček. Še zdaj malo poškilim. /../ Pa hudo rano v možganih, po kateri sem imel epileptične napade. Bolezen je pustila rano na možganih in dokler se to ni pozdravilo, so bile borbe. Kot otrok sem imel epilepsijo, potem k sreči nikoli več.

Saj vsak človek ima sto težav, zakaj bi jaz zdaj jamral. /…/ Mislim, da je veliko hujših stvari v življenju. In nimam nobene pravice jamrati in se revčka delati, ker imam eno zelo lepo življenje.

Vse sem dal čez, anksioznost, tudi antidepresive sem jemal.

Ker jaz sem prekurjen od 30 let šovbiznisa, odrov, stalno si ti izpostavljen, z imenom, s podobo, s svojo vsebino, si ti na udaru, ni nikogar vmes. In ko je to non stop, non stop se te ocenjuje, to zagotovo vplivna na nek stres. In če si dovolj moder, in jaz se s tem ukvarjam, moraš iti čez to in vseeno ostati čustven, se ne zapreti.

Jaz mislim, da vsaka rana, ki jo pusti življenje, da okus in barvo življenju. Ljudje, ki se tako zaprejo, da nobene rane ne dobijo, imajo morda tisto tiho bolečino, ki bolj boli kot zapeče rana,” je Milekovi zaupal Plestenjak.

Vprašanjem o ljubezni pa se je spretno izmikal, je na svoji spletni strani objavil www.zurnal24.si

M. P.