Jančič: “Kanglerja so z leve poskušali uničiti in izbrisati. Sodniki v Mariboru so jim pri tem pomagali”

“Kanglerja so z leve poskušali uničiti in izbrisati. Sodniki v Mariboru so jim pri tem pomagali.”

To je le delček iz odličnega komentarja Petra Jančiča, odgovornega urednika portala Siol.net z naslovom Naš Pegasus in hudi Lenarčič.

Jančič v nadaljevanju navaja:

“Pri nas vlogo izraelskih tehnoloških podjetij in ameriških majhnih kriminalcev opravijo uradne ustanove: kriminalisti, tožilci in sodniki. Predvsem tisti z znanjem in izkušnjami iz prejšnjega totalitarnega sistema, ki ga simbolizira jugoslovanski diktator Josip Broz, ki je na posnetku ob Nixonu.

Za te sodnike se javno še posebej poudarja, da so neodvisni. A to je laž.

To so pokazala tudi tajna prisluškovanja in sledenje nekdanjemu županu Maribora Francu Kanglerju, ki so se začela po tem, ko je ta na volitvah premagal prejšnjega župana iz vrst SD Borisa Soviča, ki ga je prva vlada Janeza Janše po porazu imenovala za veleposlanika v Izraelu.

Prisluškovanja Kanglerju je odrejal bivši uslužbenec tajne službe bivšega komunističnega režima (SDV) in pozneje funkcionar Sove Janez Žirovnik. Če ga ni bilo v službi, so policisti in tožilci počakali, da ne bi odločal napačni sodnik. Več o tem, kako so pri nas obveščevalci sodniki, tudi z ocenami dogajanja nekdanjega ustavnega sodnika Cirila Ribičiča, lahko preberete tukaj: UNIČEVANJE KANGLERJA: NEPOŠTENO SOJENJE IN ZLORABE OBLASTI

Posledica, ker so na udbovski način zbrani podatki uhajali v javnost, so bile nenavadne vstaje v Mariboru in neverjetna množica kazenskih postopkov proti Kanglerju, ki je zaradi hudega pritiska sčasoma odstopil kot župan drugega največjega mesta v državi.”

Celoten komentar lahko preberete tukaj: Naš Pegasus in hudi Lenarčič – siol.net 

M. P.