Janez Janša: Pomagajmo po svojih močeh! Dr. Golob še brez odziva !

Vodja opizicijske stranke SDS Janez Janša poziva vse, da samo skupaj lahko omilimo posledice ujme. Poziva vse, da pomagajo po svojih močeh in da ne dovolimo, da bi kdo v tej krizi ostal sam.

Janez Janša je na twitter tudi zapisal “Pozor!
Poplave dobivajo razsežnost nacionalne katastrofe. Vključimo se v napore za reševanje ljudi in premoženja. Pomagajmo po svojih močeh županom, službam zaščite in reševanja v okvru CZ in predvsem gasilcem. Veliko članov GD je odsotnih zaradi dopustov v tujini ali v krajih, ki so nedostopni. Nadomestimo jih. Upoštevajmo navodila pristojnih. Pokličimo naše starejše člane in vse, ki jih poznamo in so na ogroženih območjih in organizirajmo pomoč. Nihče naj v nesreči ne ostane sam! Skupaj lahko močno omilimo posledice ujme. “

Ministerstvo za obrambo RS je tudi sporočilo, da na terenu Slovenska vojska deluje od ranih jutranjih ur, ta hip je na terenu 250 vojakov z vso možno mehanizacijo. Še dodatne roke bomo zagotovili, če bo to potrebno. Ključno je organizirati delo in nadomestiti ekipe v primeru prevelike utrujenosti.

Vsi se sprašuje, kje je premier Republike Slovenije Dr. Rober Golob ? Po naših infomarcija, je prvi mož naše države še vedno na dopustu s svojo novo ljubimko Tino Gaber. 

Z veliko žalostjo spremljamo prizore, kjer ni najvidnejših predstavnikov naše države na terenu, kjer bi pomagali našim državljamo in si ogledelali posledice neurja.

🙏 Želim vam vsem srečo, da se vsi uspešno rešimo in da se kmalu postavimo nazaj na noge. Skupaj smo močnejši!

Avtor:LS