Janez Janša: Slovenska demokratska stranka je politična sila slovenske osamosvojitve

Prvak SDS Janez Janša je v nagovoru ob 32. obletnici stranke označil SDS za politično silo osamosvojitve, politično silo sedanjosti in politično moč slovenske prihodnosti. Ko je bila domovina v stiski, je njeno dobrobit stranka postavljala pred lastne interese. Tako je bilo ob osamosvojitvi, ob finančni krizi in ob izbruhu epidemije, je dejal.

SDS se po Janševih besedah nikoli ni izneverila prvotnim načelom, nikoli poteptala lastnega programa in načel parlamentarne demokracije, nikoli zavračala sodelovanja, dosledno je branila ustavne vrednote samostojne Slovenije.

Kot je dejal Janez Janša, je SDS ustvarila pogoje za blaženje robov slovenskega razkola in skušala povezovati tudi tiste, ki so izključevali, ponujala je roko zaslepljenim od zgodovinskega sovraštva.

“Ko je bila domovina v stiski, je njeno dobrobit postavljala pred lastne interese. Tako je bilo ob osamosvojitvi, tako je bilo ob finančni in gospodarski krizi in tako je bilo ob izbruhu epidemije novega koronavirusa lansko leto, ko so drugi pometali puške v koruzo,” je dejal Janša.

SDS je vedno delovala po načelu: kdor ni proti nam, ta je lahko z nami. Pri tem ni gradila na zamerah, ampak sodelovanju, “zato je danes velika, močna in up Slovenije za uresničitev plebiscitnih sanj”.

“Sanj in hrepenenj po Cankarjevem raju pod Triglavom, po Prešernovi edinosti, sreči in spravi. Po domovini, ki bo mati vsem svojim otrokom, po domu, miru in pravičnosti. Po času, ko se bomo kljub razlikam vsi prepoznavali v barvah slovenske zastave in verzih ustavne Zdravljice. Po času, ko bomo sposobni bolj enotno brati znamenja prihodnosti in se nanjo pravočasno pripraviti,” je dodal predsednik SDS.

SDS je tako politična sila slovenske osamosvojitve, je politična sila sedanjosti in bo politična moč slovenske prihodnosti. Poudaril je še, da prihaja zrela doba, čas odločilnih naporov in boja za dobro prihodnost Slovenije. “Ni popuščanja,” je dodal.

Celoten govor predsednika SDS Janeza Janše lahko preberete tukaj

M. P.