Janez Janša Tanji Fajon: “Ljudje umirajo in trpijo zaradi vas!”

“Laž, draga Tanja Fajon, nujnosti takih omejitvenih ukrepov ne bi bilo, če vi in vam podobni ne bi vsakodnevno rušili vse milejše ukrepe in priporočila, ki so bila dana od avgusta dalje in katerih upoštevanje bi virus zaustavilo prej. Ljudje umirajo in trpijo zaradi vas!”

Tako je Janez Janša, predsednik slovenske vlade, odgovoril na zapis (tvit) Tanje Fajon, predsednice stranke SD, ki je zapisala: “Ljudje z razumom in s potrpežljivostjo upoštevamo ukrepe. Vlada pa nam solidarnost vrača z nočnimi nujnimi objavami preko Twitterja ?! S takšno komunikacijo med ljudmi žal krepi le zmedo in odpor. Očitno ne obvlada dobro razmer v zdravstvu. Naj da vendarle prostor epidemiologom!”

Pri tem je Fajonova očitno imela v mislih zapise o novo sprejetih ukrepih za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, ki jih je vlada sprejela sinoči. Vlada je sicer odločitev objavila tudi na svoji spletni strani, med sporočili za javnost (tukaj), ki pa jih očitno Tanja Fajon sploh ne bere.

Odzivi na tvit Fajonove, ki se vedno bolj izgublja, so bili nato številni. Odgovoril ji je tudi znani zdravnik, kardiolog dr. Blaž Mrevlje. Zapisal je:

“Tanja, ne nakladaj!! Pokaži mi enega epidemiologa, ki gre lahko dežurati v enoto intenzivne terapije?! Ne stresaj svoje nevedne žlehtnobe naokrog o stvareh, ki se ti ne sanjajo.”

M. P.