Janez Janša: V zadnjih dveh mesecih se je v SDS vključilo skoraj 2000 novih članov

(vir: Zajem zaslona)

Predsednik vlade Janez Janša je bil gost v sinočnji oddaji Ura moči na Planet TV. Z voditeljem Bojanom Požarjem sta razpravljala še o poti v Ukrajino in tamkajšnji situaciji, pa tudi o notranjepolitični situaciji tik pred volitvami.

Janez Janša je med drugim povedal: “Moj namen je, da za naslednji mandat sestavimo trdno koalicijo, ki bo lahko razvijala Slovenijo. V zadnjih dveh mesecih se je v stranko vključilo skoraj 2000 novih članov. To je več kot imajo nekatere stranke v Sloveniji skupaj članov.”

“Kar se tiče vprašanja, kdo je naš največji konkurent na teh volitvah, moram reči, da tega ne vemo. Nekaj je medijska realnost, ki se ustvarja na silo, nekaj povsem drugega pa to, kar pokažejo volitve.”

“Ni vse tako črno, kot če gledate gospo Starič”

“Delamo zato, da bo rezultat čim boljši, 24. aprila se bomo borili do sedmih zvečer. Naredili bomo vse, da bomo sestavili trdno koalicijo,” pa je premier dejal o prihajajočih volitvah.

“Do volitev so glavni tisti, ki nastopajo na televizijah, po volitvah pa tisti, ki sedijo v parlamentu. Tudi danes imamo v slovenskem parlamentu v opozicijskih klopeh posameznike, ki so povsem razumni,” je dejal o delovanju v slovenskem parlamentu in opomnil, da “ni vse tako črno, kot če gledate gospo Starič na nacionalni televiziji”.

O ponovnem pojavu Kučana, konkurentih in aktivnostih nevladnih organizacij

Voditelj ga je opozoril tudi na konkurente in nevladne organizacije. Dejal je, da ne ve, kdo bodo njihovi konkurenti na volitvah, da pa “lahko obžalujemo, da neka teoretična smer stranke SD, ki je bila začrtana v času Boruta Pahorja, ni šla naprej in da je zdaj to neka ‘strančica’, ki v radikalnosti tekmuje z Levico, ki v realnosti nikdar ne more zmagati”.

Dotaknila sta se tudi Kučanovih udeležb na protivladnih protestih kolesarjev. “To, da nekdanji predsednik partije in države Milan Kučan odkrito stopa na prizorišče, jaz pozdravljam. Še vedno je bolje, da ga vidimo na trgih, kot da rovari v ozadju,” je pojasnil Janša, a dodal, da je bilo malo čudno, da je na omenjenih protestih sodeloval kot govornik. “Kaj mu je tega treba ob pet tisoč evrih penzije?”

Povedal je še, da se dogodki nevladnih organizacij, kot sta jih letos organizirala Jaša Jenull in Nika Kovač, dogajajo tudi po nekaterih drugih državah in da je to sistemski problem.

Več o dogajanjih, povezanih z Ukrajino, si lahko preberete na povezavi: siol.net

S. B.