Janez Janša: V zraku je politični padec formalno vladajoče garniture !!

Vodja največje opozicijske stanke je na socialno omreže facebook zapisal: ” Že nekaj dni se trudijo s pripravo javnosti na šok, ki ga prinaša anketa Mediane. Kaj podobnega se v zadnjih 35 letih še nikoli ni dogajalo. V zraku je politični padec formalno vladajoče garniture.
Centri moči, katerih obstoj se niti ne skriva več, v veliki nervozi iščejo zamenjavo za premiera Goloba. S tem hočejo podaljšati oblast nesposobne koalicije ter pridobiti čas za ustvarjanje “novega” obraza. Vodstvi koalicijskih stranka SD in stranka Levica pri tem aktivno sodelujeti.
Vir: Optični zajem
Zamera, jeza in bes osrednjega centra moči je še narasel po zadnjem konfliktu med stranko Svoboda in Novo Slovenijo. S tem je namreč ogrožen njihov ključni politični cilj tega mandata: Ustavne spremembe, s katerimi želijo cementirati imenovanje sodnikov brez javnosti, spremeniti volilni sistem po volji tranzicijske levice ter uvesti možnost selektivnega odločanja na ustavno sodišče. 
Vse od leta 2000, ko je združena SLS-SKD omogočila tranzicijski levici spremembo ustave za preprečitev uvedbe večinskega sistema, neizvoljeni centri moči niso uspeli zagotoviti 2/3 večine v Dražavni zbor za željene spremembe po svoji meri. Tokrat je zaradi kolaboracije Nove Slovenije kazalo odlično, vendar solo akcija Gibanje Svobode pri odstavljanju kadrov Nove Slovenije sedaj ta ključni cilj ogroža. Pogojno lahko za nekaj časa le NSI podaljša politično življenje premieru Golobu in sicer s tem, da ne odstopi od podpore spornim ustavnim spremembam.
Vir: Optični zajem
Nervoza neizvoljenih centrov moči je toliko večja, ker se zaradi kaotičnega stanja med poslanci Gibanja Svoboda zamenjava PV Goloba lahko tudi sfiži in do predčasnih volitev tako lahko pride prej, preden bodo nanje pripravljeni.
V naslednjih tednih in mesecih lahko tako pričakujemo vse prej kot stabilno okolje za potrebne reforme in obnovo po avgustovski ujmi. Poleg tega se bo težka artilerija (represija) centrov moči z že preiskušenimi metodami zlorabe državnih organov in RTV na vse načine lotevala Stranke SDS ter tistih redkih medijev, ki jih ne obvladujejo.
Vir: Optični zajem
Ker je tudi zunanje okolje bolj nestabilno kot kadarkoli po naši osamosvojitvi in to z močnim trendom poslabševanja, bo čas pred nami nevaren. Slovenija tudi zato nujno potrebuje strateško stabilizacijo notranjih razmer. Edina demokratična pot do te rešitve so čimprejšnje volitve v Državni zbor ter nato oblikovanje močne in operativne vlade, ki bo kos notranjim in zunanjim izzivom ter neodvisna od neizvoljenih centrov moči.
Vir: Optični zajem
Zaenkrat zgolj stranka SDS razpolaga z ekipo, ki je zbrana okrog nedavno imenovanega Strateškega sveta SDS in ki je sposobna že jutri brez dolgega uvajanja uspešno prevzeti odgovornost. Za volitve in po njih pa bo treba pritegniti tudi mnoge, ki so se doslej kljub nesporni sposobnosti in moralni integriteti izogibali delu za skupno dobro v okviru izvršilne oblasti. Zamujenega je namreč veliko in skrajni čas je za formulo združevanja moči za Slovenijo brez izključevanja – je zapisal bivši premijer Janez Janša.