Janez Janša: “Z razpadom SFRJ se v Sloveniji ne ukvarjamo več vse od leta 1991, ko smo odšli na svoje”

(vir: Twitter)

“Z razpadom SFRJ se v Sloveniji (razen tistih, ki jim je bila intimna opcija) ne ukvarjamo več vse od 1991, ko smo odšli na svoje. Ostalim državam, ki so nastale na njenem ozemlju, želimo mir in napredek ter EU perspektivo. SLO in drugi ekstremisti, ki sejejo kaos, pa le škodijo.”

“Ne z albanskim predsednikom vlade, ne s kom drugim nisva risala ali obravnavala nobenega zemljevida razdeljene Bosne. Nazadnje sem zemljevid z v vojni razdeljeno BiH imel pred sabo maja 1993 na obisku v Pentagonu, ko smo iskali rešitve za zaustavitev oboroženih spopadov.”

Tako je na Twitterju sinoči zapisal predsednik največje politične stranke v Sloveniji (SDS) in slovenske vlade Janez Janša ob novici, da je včeraj v Sarajevu zaradi neobstoječega dokumenta (zemljevida), ki naj bi predstavljal načrt spreminjanja meja na Balkanu in razdružitev BiH, protestirala skupina ljudi.

Drugi Janšev zapis pa se nanaša na izjavo albanskega premierja Edija Rame, ki je v oddaji Volitve 2021 potrdil obstoj idej, ki na novo zarisujejo meje na Balkanu, sam naj bi videl dokument ter o tem “že pred časom” celo govoril s slovenskim premierjem. Kot je razvidno, v Albaniji potekajo volitve.

Glede protestov v BiH pa je Darko Mršić (iz BiH) objavil, da so protestirali bošnjaški islamisti v maskirnih uniformah, zelenih beretkah in z zelenimi zastavami z mesecem in zvezdo, ki jih je pred prihodom postrojil in v arabskem jeziku pozdravil njihov vodja, potem so molili, peli in krenili proti ambasadi Republike Slovenije.

Vir: Twitter

M. P.