Janeza Janše poslanci stranke DeSUS ne bodo zapustili

Poslanec Robert Polnar je v današnjem pogovoru za portal Domovina.je povedal, da stranka DeSUS ostaja trden koalicijski partner, v koaliciji KUL pod vodstvom Jožeta Damijana ne namerava sodelovati, z njim se ne ukvarja, ga ne zanima, takšna koalicija v državnem zboru niti ne bi dobila njegovega glasu.

Ob tem je Polnar poudaril, da ne vidi nobenega razloga, da bi stranka DeSUS po izvolitvi novega predsednika stranke zapustila vladno koalicijo pod vodstvom predsednika SDS Janeza Janše. Po njegovih besedah so glede obstanka v aktualni koaliciji enotni vsi poslanci DeSUS.

“Na nivoju poslanske skupine imamo dogovor, da v koaliciji ostanemo, to moram odkrito povedati. Ne vidim nobenega razloga, da bi z izvolitvijo novega predsednika nastali pogoji, da bi DeSUS sprejemal revolucionarne sklepe in iz te koalicije odšel,” je v pogovoru za spletni portal Domovina.je poudaril poslanec DeSUS Robert Polnar.

Na vprašanje, ali DeSUS, po njegovi oceni, ne glede na razplet kongresa, ostaja trden koalicijski partner, je Polnar odgovoril pritrdilno: “Mislim, da bo tako tudi ostalo. Karl Erjavec je v razgovoru jasno povedal, da on zoper ravnanja poslanske skupine ne bo deloval, ker se zaveda, da je poslanska skupina jedro stranke in smo poslanci tisti, ki sprejemamo odgovornost za to, kako se politično odločamo v državnem zboru.”

Glede Damijana pa je še povedal, da bi bilo njegovo ukvarjanje z njim do skrajnosti klavrna izraba njegovega življenjskega časa.

M. P.