Janša: Če bo kdo majal to vlado, bodo pred nami kmalu predčasne volitve

Predsednik vlade Janez Janša danes v Kočevski Reki, na slovesnosti ob 30. letnici prvega javnega postroja enote oboroženih sil novo nastajajoče države Slovenije – brigade Moris, ko je prvič zadišalo po Slovenski vojski.

Janez Janša, predsednik slovenske vlade, se je danes v Kočevski Reki odzval na aktualne politične razmere v državi, ko stranke SD, LMŠ, SAB in Levica ob podpori posameznikov iz stranke DeSUS s Karlom Erjavcem na čelu počenjajo vse, da bi zrušili to vlado.

Janez Janša je povedal, da v tej sestavi državnega zbora bolj stabilne vlade od trenutne ni mogoče sestaviti.

“Če bo kdo majal to strukturo, bodo nove predčasne volitve slej kot prej pred nami,” je poskuse oblikovanja nove vlade komentiral Janša. Predvolilna kampanja ali tedni politične nestabilnosti v času, ko pričakujemo najbolj zahteven del spopada z epidemijo, pa nikomur ne koristijo, je poudaril premier.

Po njegovih besedah so štiri koalicijske stranke oblikovale aktualno vlado v želji, da bi “preprečile ravno to, s čimer zdaj nekateri grozijo, se pravi politični spopad sredi izjemno zahtevnega časa”.

V aktualni vladi sodelujejo programsko različne stranke, ki pa so, “kljub temu da različno mislimo o preteklosti, sposobne sodelovati glede izzivov sedanjosti in prihodnosti”. Kakršnakoli izključevalna politika pa je v tem času katastrofa za ljudi, je še poudaril Janša.

M. P.