Janša in Tonin na dom prejela grožnji s smrtjo

Kolaž groženj obrambnemu ministru in predsedniku vlade. (vir: portal Nova24tv.si)

Predsednik vlade Janez Janša in obrambni minister Matej Tonin sta spet prejela grožnje s smrtjo. Očitno gre v obeh primerih za istega storilca. Grožnje naj bi prišle do njiju po pošti že v petek, v pisemski pošiljki jima storilec grozi z likvidacijo, priložena sta bila naboja večjega kalibra. Primer preiskuje policija.

Kot je razvidno iz fotogradiva, ki so ga dobili v uredništvu Nova24tv.si, je bil naboj skupaj z besedilom poslan v ovojnicah na domača naslova tako Janeza Janše kot Mateja Tonina.

Zanimivo je, da so se pri Toninu nekoliko bolj potrudili z dolžino besedila, obljubljajo pa mu likvidacijo. Pri premierju Janši je bila dodana fotografija njegove družine.

Predsednik vlade je v kuverti med drugim prejel fotografijo sebe z narisano tarčo, neznani pošiljatelj ali pošiljatelji pa so tarče narisali tudi na fotografijo njegove družine. Nad fotografijo je bil pripis z grožnjo s smrtjo in opozorilo, da “ekipe čakajo na komando”. Neznani pošiljatelj (oziroma pošiljatelji) s smrtjo sicer ni grozil le prejemnikoma pošiljk, temveč tudi vsem podpornikom aktualne vlade, poroča spletni portal Siol.

Več o tem lahko preberete tukaj: [GROZLJIVO] “Ekipe čakajo na komando” 

M. P.