Janša: “Koncentrirani brutalen izliv ideološkega sovraštva”

Predsednik vlade Janez Janša je bil gost oddaje Planet18 | Avtor Kabinet predsednika vlade

Predsednik vlade Janez Janša je bil sinoči gost oddaje Planet18 na Planet TV, kjer je bilo govora o epidemiji koronavirusa in aktualnih notranjepolitičnih temah.

Ko je bilo govora o vložitvi konstruktivne nezaupnice, je predsednik vlade Janez Janša dejal, da je tekst nezaupnice videl na neki spletni strani in ga ocenil kot “koncentrirani brutalen izliv ideološkega sovraštva, v tem besedilu ne vidim nobenih dejstev.”

“Smešno pa je, da se pod to podpisujejo poslanci stranke z ministrom za zdravje, pri čemer je v tekstu glavni problem prav napačno ravnanje v času spopada z epidemijo,” je še dejal premier in predlagal, da bi se snovalci teksta nezaupnice pogledali v ogledalo. “Minister za zdravje je odstopil na podlagi tega, da je stranka izstopila iz koalicije takrat ko je bilo najtežje,” je ob tem dodal.

Predsednik vlade se je ob tem strinjal z navedbami, ki jih je izrekel tudi minister Počivalšek, da se bodo sedaj “prešteli” in da se bo to vsaj začasno malo umirilo, saj je težko delati v razmerah, ko se nezaupnico najavlja od lanskega aprila.

“Še vedno verjamem, da bo vlada kljub težavam in polenom pod noge, obvladala epidemijo, uspešno vodila EU in tudi uspešno zaključila mandat,” je dejal predsednik vlade Janez Janša.

Dodal je, da smo za okrevanje v zvezi z epidemijo zagotovili znatna evropska sredstva “in bila bi ironija, da tisti, ki v letu in pol mandata niso spravili skupaj niti en protikoronski paket ukrepov po teži, potem zapravili še 12 milijard evropskega denarja za razne študije in različne klientelistične vire financiranja, kar je edini program nekaterih strank na levici.”

Več o sinočnjem pogovoru, kjer je bilo govora tudi o zajezitvi epidemije, težavah v zdravstvu, zakaj Jelko Kacin ni več vladni govorec za covid-19, pa tudi razkritju plač policistov ter plačah v javnem sektorju, lahko preberete tukaj: Vlada RS 

M. P.