Janša se je v Budimpešti sestal z madžarskim premirjem Orbanom !

Vir: Twitter

Janez Janša se je včeraj mudil v Budimpešti, kjer se je sestal z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom. Državnika sta med srečanjem spregovorila o perečih političnih temah, predsednik SDS pa se je nato v družbi madžarske predsednice Katalin Novak ogledal otvoritveni dan svetovnega prvenstva v atletiki, ki te dni poteka v Budimpešti. 

Na spletni strani madžarskega premierja je moč prebrati, da sta se državnika sestala v nekdanjem karmeličanskem samostanu, njegovi uradni rezidenci.

“Pogovori so se nanašali na huda neurja, ki so prizadela Slovenijo, pri blaženju katerih je v preteklih tednih pomagala tudi Madžarska. Govorila sta o globalni politiki, pri čemer sta poudarila pomen miru sredi rusko-ukrajinskega konflikta ter pregledala naloge, ki čakajo evropske konservativne in krščanske stranke pred volitvami v Evropski parlament leta 2024,” je na socialnem omrežju X zapisal Zoltan Kovacs, vodja mednarodnih komunikacij iz kabineta madžarskega predsednika vlade.

Janša pa je par besed očitno izmenjal tudi z madžarsko predsednico Katalin Novak, prav tisto, ki je še kot ministrica v družbi tedanjega predsednika vlade Janše in nekdanjega notranjega ministra Hojsa osvojila Triglav.

Predsednik SDS bo na obisku pri vzhodnih sosedih ostal še danes, saj si bo ogledal dogajanje na svetovnem prvenstvu v atletiki.

Vir: Nova24tv