Javnomnenjska anketa: SDS zanesljivo vodi

Zadnja javnomnenjska anketa Parsifala razkriva, da stranka SDS zanesljivo vodi, stranka SD pa je tista, ki v KUL-u prevladuje. Lista Povežimo Slovenijo je, sodeč po podatkih, izenačena s koalicijsko NSi. 

Anketa, ki je bila opravljena v 15 volilnih okrajih v vseh 8 volilnih enotah, potrjuje trende, ki jih Parsifal (in večina drugih agencij) ugotavlja v svojih rednih mesečnih analizah.

Medtem ko je podpora SDS na prvem mestu stabilna in presega seštevek prvega in drugega izzivalca, si je zanesljivo drugo mesto priborila SD, ki je svoje sopotnike iz KUL-a pustila daleč zadaj. Očitno je SD uspelo zmagati v boju za skrajne, radikalne glasove, saj je na drugi strani podpora LMŠ in Levici znatno opešala.

Med tistimi, ki se bodo zagotovo udeležili volitev, bi največ vprašanih, če bi bile volitve to nedeljo, volilo stranko SDS (25,4 odstotka glasov). Na drugo mesto bi se uvrstila stranka SD s 15,4 odstotka glasov, na tretje pa stranka LMŠ z 7,3 odstotka glasov. Sledile bi stranka Levica s 6,7 odstotka glasov, stranka NSi s 5,1 odstotka glasov, lista Povežimo Slovenijo s 5 odstotki glasov in SAB s 4,3 odstotka glasov. 16,1 odstotka vprašanih je odgovorilo z “ne vem”, 4 odstotki pa ne bi volili nobene izmed strank.

 

Javnomnenjsko anketo Parsifala je objavila Nova24TV.

M. P.