Javnomnenjska raziskava: Janez Janša daleč najprimernejši kandidat za predsednika vlade

Janez Janša, predsednik SDS (vir: gov.si)

Najprimernejši kandidat za predsednika vlade je po januarski javnomnenjski raziskavi agencije Parsifal aktualni premier Janez Janša. Na drugem mestu se je znašel Robert Golob, Tanjo Fajon kot mandatarko pa vidi le 1,9 odstotka vprašanih.

Na vprašanje “Kdo bi bil po vašem mnenju najprimernejši predsednik vlade?” je največ opredeljenih anketirancev izbralo aktualnega predsednika vlade Janšo, ki je prejel 16,9 odstotka glasov.

Na drugem mestu je Robert Golob z 5,1 odstotnih točk manj glasov kot Janša. Na tretjem mestu bi anketiranci izbrali Aleksandra Čeferina, za katerega je glasovalo le 2,3 odstotka anketirancev, sledi Marjan Šarec z 2,1 odstotka in Tanja Fajon z 1,9 odstotka.

Vprašanje, ki se poraja pri tem, je sicer, kako je sploh možno, da je Golob čisto pri vrhu po popularnosti, ko pa ga nihče še ne pozna, še manj pa njegovega programa.

Zanimivo je tudi, da je Golobov prihod drastično spustil Fajonovo in Šarca po lestvici, medtem ko o ostalih dveh Kulovcih (Bratuškovi in Mescu) ni ne duha ne sluha.

V raziskavo je bilo zajetih 725 anketirancev.

M. P.