Je bil Logar tiha priča preiskovalne komisije za pregon Nove24TV in Demokracije?

Anže Logar se je 10. marca lansko leto sprehodil proti t. i. “tihi sobi” državnega zbora. Tistega dne je v mali dvorani T ob 12. uri potekala delno zaprta seja preiskovalne komisije, ki jo je vodila sedaj že nekdanja predsednica Mojca Šetinc Pašek. Je bil Logar “tiha priča” komisije, katere izključni namen je pregon opozicijskih medijev Nove24TV in Demokracije, posredno pa tudi SDS?

 

Logarja je na poti v tiho sobo pred malo več kot letom dni očitno nepripravljenega ujela novinarka N1. Njegova domnevna udeležba na seji je bila sila nenavadna, saj noben poslanec SDS ni (več) član te preiskovalne komisije.

Logarjevo ime prav tako ni navedeno v uradni dokumentaciji 10. redne seje preiskovalne komisije. Predvidoma bi moral na vprašanja komisije odgovarjati poslanec SDS Zoran Mojškerc, a iz zapisnika seje izhaja, da se poslanec seje ni udeležil zaradi “službenih obveznosti”.

Vodstvo preiskovalne komisije uvodoma ni predvidevalo delno zaprte seje. Kot izhaja iz predloga za razširitev seje, je bila ta odločitev sprejeta šele naknadno.

Vir: Državni zbor

Prav na tem delu pa v zgodbo vstopi poslanec SDS Anže Logar. Sam sicer svoje udeležbe na seji preiskovalne komisije ni potrdil, niti ni tega storila nekdanja predsednica preiskovalne komisije Mojca Šetinc Pašek.

Tako je bilo navedeno na zapisniku seje:

Vir: Državni zbor

Na vprašanje novinarke N1 je nekdanja predsednica preiskovalne komisije odgovorila: “Priče se določajo skladno z interesi preiskave in je zato posamični dokazni sklep označen z ustrezno stopnjo tajnosti. Temu primerno se izvede tudi seja preiskovalne komisije, na kateri je priča zaslišana. Ne morem potrditi, ali smo za pričo določili in zaslišali poslanskega kolega Anžeta Logarja.”

Poslanka ni mogla potrditi, ali je bil Logar določen kot priča in tudi zaslišan. A pozor, tega tudi ni zanikala.

Tako naj bi se po navedbi novinarke Logar odpravil v “tiho sobo”. (Vir: N1)

Namen komisije je škodovati SDS
Mojca Šetinc Pašek
 danes ni več predsednica niti članica omenjene preiskovalne komisije. Razrešila jo je mandatno-volilna komisija na predlog poslanske skupine Svoboda. Nadomestila jo je Tamara Vonta. Do predloga za razrešitev je prišlo po izključitvi Šetinc Paškove iz Gibanja Svoboda. Poslanka je kasneje v odmevni aferi razkrila, da je preiskovalna komisija pridobila preobsežen paket podatkov iz FURS-a, čeprav za to ni zaprosila.

To navajamo, saj je poslanka v enem od medijskih nastopov potrdila resnični namen preiskovalne komisije: “Lahko rečem, da je bila komisija, ki sem jo vodila sama, namenjena temu, da se na nek način obračuna s političnim nasprotnikom, s stranko SDS.”

Smo pa dobili informacije, da je bil Logar nedavno ponovno “tihi gost” komisije. Prav iz tega konteksta je vprašanje Logarjeve udeležbe na seji preiskovalne komisije toliko bolj pereče. Novinarsko vprašanje, ali se je dejansko udeležil seje, smo mu poslali na več njegovih elektronskih naslovov. Odgovora še nismo prejeli.

Ž. K.

(vir: nova24tv.si)