Jeff Bezos ponovno prehitel Elona Muska!

Jeff Bezos, ustanovitelj in izvršni direktor Amazona, se je ponovno povzpel na vrh seznama najbogatejših ljudi na svetu, prehitel pa je svojega dolgoletnega tekmeca, Elona Muska, ustanovitelja Tesle in SpaceX-a.

To je v ponedeljek pokazal Bloomberg Billionaires Index. Neto premoženje Jeffa Bezosa je trenutno  200 milijard dolarjev, Musk pa mu sledi s 189 milijardami ameriških dolarjev. Indeks je pokazal tudi, da je v zadnjem letu Musk izgubil približno 31 milijard ameriških dolarjev, medtem ko je Bezos po indeksu pridbil približno 23 milijard dolarjev.

Musk je maja 2023 znova pridobil naziv najbogatejšega zemljana, s čimer je prehitel generalnega direktorja LVMH Benarda Arnaulta. Ki vodi enega največjih konglomeratov na svetu, ki vključuje znamke, kot so Louis Vuitton, Dior in Celine. Trije multimiljarderi neprestano tekmujej med seboj za mesto najbogatejšega zemljna.

Tekma med Bezosom in Muskom za naziv najbogatejšega človeka na svetu je bila že dolgo osrednji element v finančnem svetu in medijih. Oba podjetnika sta znana po svojem zagonu, vizionarstvu in ustvarjanju tehnoloških inovacij, ki spreminjajo način, kako živimo, delamo in komuniciramo.

Kljub trenutni spremmebi na samem vrhu seznama za najbogatejšega zemljana je jasno, da je konkurenca zelo dinamična. Zaradi tega se nosilec naziva zamenja na vsakih nekaj mesecev. Odvisno od trenutnega delovanja trgov.

A.V.