Jelka Godec: “Zaradi ‘dr.’ Potrčev in podobnih se bolniške postelje polnijo”

UKC Maribor

Število okužb z novim koronavirusom v Sloveniji nezadržno narašča. V bolnišnicah je že krepko preko sto obolelih, številni od teh potrebujejo pomoč respiratorjev oz. t. i. umetnih pljuč.

Iz UKC Maribor so ob tem sporočili, da je delo na določenih oddelkih in klinikah v njihovi bolnišnici zelo ohromljeno.

Znani novinar in urednik Vinko Vasle pa je vodilne v UKC Ljubljana (sprva je pomotoma zapisal UKC Maribor – op. av.) včeraj prek Twitterja vprašal, “kako so ravnali s kuharico, ki je v službo prišla kljub temu, da je doma imela covid bolnega moža in sina! In povzročila katastrofo“.

UKC na to vprašanje še ni podal odgovora. Številni pa so odgovarjali, da je kuharica nasedla lažem novodobnih dohtarjev v stilu Marka Potrča iz občine Pesnica (Potrč seveda ni noben dohtar oz. zdravnik, končano ima le srednjo šolo, glede koronavirusa pa se na veliko širokousti. Domnevno je poslušal in pogledal dva YouTuba).

Vladni predsednik Janez Janša je včeraj na posebni novinarski konferenci predstavil načrte v primeru nadaljnjega širjenja koronavirusa. O tem je na Facebooku poročala tudi državna sekretarka Jelka Godec, ki je zapisala:

“Odločitev je na nas vseh. Ali se ustavimo v prvi fazi ali pa se podamo rdečo fazo z novo razglasitvijo epidemije.

Zaradi “dr.” Potrčev in podobnih se bolniške postelje polnijo. Posmeh prizadevanjem strokovne javnosti je kršenje sprejetih ukrepov.”

Ob tem je objavila tudi preglednico načrtovanih ukrepov.

M. P.