Jožef Lenart: Zakaj Mustafa G M Alnajjaraj ni bil zaradi kaznivih dejanj, kot je posilstvo 17 letnice, izgnan iz Slovenije?

Vir: SDS.si

Zadnja dogajanja iz katerih izhaja, da je vedno več težjih oblik kriminala v Sloveniji, kažejo na to, da se na področju kriminalitete stvari hitro stopnjujejo. Naša zakonodaja je glede kazenskih sankcij za ponavljajoča kazniva dejanja premila, sistem odkrivanja kaznivih dejanj neučinkovit in represivni ukrepi premili.

Poslanec SDS Jožef Lenart je na ministra za notranje zadeve g. Boštjana Poklukarja naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s postopki zoper osumljence storitev kaznivih dejanj posilstva, tihotapljenja nezakonitih migrantov, trgovine z belim blagom.

Mustafa Alnajjar, vir: Nova24.tv

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Zadnja dogajanja iz katerih izhaja, da je vedno več težjih oblik kriminala v Sloveniji, kažejo na to, da se na področju kriminalitete stvari hitro stopnjujejo. Sam sem večkrat opozarjal na to, da je naša zakonodaja glede kazenskih sankcij za ponavljajoča kazniva dejanja premila, znova izpostavljam neučinkovitost sistema odkrivanja kaznivih dejanj in milih represivnih ukrepov.

Različni mediji Večer, RTV Slovenija, Reporter, Nova24 so poročali o pridržanjih in obtožbah zoper 11 oseb, ki so jih organi odkrivanja pridržali in predali organu pregona oziroma državnemu tožilstvu:

–       https://www.rtvslo.si/crna-kronika/v-ljubljani-zaradi-suma-kaznivih-dejanj-zoper-clovecnost-pridrzali-11-ljudi/690635

–       https://www.rtvslo.si/crna-kronika/razbita-kriminalna-zdruzba-ki-se-je-ukvarjala-s-prostitucijo-in-nezakonitimi-prehodi-meje/691253

–       https://reporter.si/clanek/slovenija/skandal-tozilke-pustile-na-cedilu-zrtev-posilstva-musfafa-alnajjar-je-ostal-na-prostosti-in-klical-dekle-ki-ga-je-prijavilo-komentar-995499

–       https://reporter.si/clanek/slovenija/spolni-predator-mustafa-alnajjar-obtozen-posilstva-17-letnice-v-ljubljani-1014206

–       https://www.bizi.si/MUSTAFA-G-M-ALNAJJAR-S-P/

–       https://nova24tv.si/izpostavljeno/nekdanji-fant-golobove-faile-koncno-pristal-za-zapahi/

Večer je dne 12. decembra 2023 objavil članek z naslovom: »Silili so jih v prostitucijo, podnaslov – Policija je razbila kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem ljudi, aretirala je tudi osumljene trgovine z ljudmi«. V omenjenem članku so izpostavljene naslednje osebe, in sicer zaradi organizacije prostitucije, trgovine z ljudmi in zlorabe oseb so bili pridržani: Laura Teuta Kovče, Mladen Bilić, Draženko Mačak, Edin Sakić, Rok Kovačič, Elemiri Ljubijankić Kovačič, Sasko Kristevski, Stefan Trajković in Almin Rujović, zaradi trgovanja z drogo in nezakonitimi migranti pa so bili pridržani: Raša Petrović, Mustafa G M Alnajjaraj ter Suljo Čereti.

Glede na navedeno vas sprašujem:

1.    Ali ste kot minister za notranje zadeve seznanjeni z navedenimi primeri?

2.    Glede na objavo v Večeru dne 12. decembra 2023 me zanima, ali je bila oseba, ki je bila kupec droge, tajni sodelavec Policije in ali je bila vpletena v kaznivo dejanje, ali je sodeloval pri preiskavi, ko so jih lovili?

3.    Ali je bila katera izmed oseb, ki so navedene v članku v Večeru dne 12. decembra 2023, v postopku za sprejem v državljanstvo Republike Slovenije in kdaj – ob tem prosim za podatek o tem, za katere državljane je šlo?

4.    Ali je osebi – Mladen Bilić in Mustafa G M Alnajjaraj – Policija obravnavala že kdaj prej in za katera dejanja? Za kakšna kazniva dejanja je bil do sedaj obravnavan Mustafa G M Alnajjaraj s strani Policije?

5.    Kakšni so razlogi, da omenjeni Mustafa G M Alnajjaraj ni bil zaradi kaznivih dejanj, kot je posilstvo 17 letnice, izgnan iz Slovenije že po prvem pridržanju in nadaljnjih sumih ponavljanja kaznivega dejanja spolnega nadlegovanja?

Vir: SDS.si