Jutri obsežen policijski nadzor uporabe mobilnih telefonov

Prometno-varnostne razmere na območju Policijske uprave Maribor so bile lani podobne kot leto prej. V letu 2018 so policisti obravnavali 3650 prometnih nesreč, kar je okoli pet odstotkov več kot leto pred tem. Pri tem jih je bilo 17, oziroma ena manj kot leto prej, s smrtnim izidom, v njih pa je umrlo 19 ljudi, prav toliko kot leta 2017.

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da se je lani na podravskih cestah zgodilo tudi 77 nesreč s hudimi telesnimi poškodbami, 17 odstotkov manj kot leta 2017 (93), policisti pa so obravnavali tudi 1013 prometnih nesreč z lahkimi poškodbami, kar je za pet odstotkov manj kot leto prej (1069). V teh nesrečah je bilo 81 huje poškodovanih, kar je za petino manj kot leta 2017.

Po ugotovitvah mariborskih policistov izredno veliko voznikov med vožnjo še vedno uporablja mobilne telefone. Lani so tako ugotovili 3528 kršitev, kar je za dobro petino manj kot leto pred tem, ko so ugotovili 4600 tovrstnih kršitev.

Policisti PU Maribor so se tako pridružili vseslovenski akciji Mobilni telefoni v prometu, ki jo koordinira agencija za varnost prometa in poteka med 14. in 27. januarjem.

Ob ostalih dejavnostih v okviru akcije bodo mariborski policisti jutri, v torek dopoldne, izvedli obsežen poostren nadzor na območju celotne policijske uprave.

M. P-