sobota, 23 januarja, 2021
Doma Dogodki Kaj je bolje: Boni za dopust ali denar za plačilo nadomestil za...

Kaj je bolje: Boni za dopust ali denar za plačilo nadomestil za (ne)zaposlene v turizmu, ki od doma opazujejo hiranje svoje panoge?

(vir: pixabay.com)

Osrednji mediji so ob koncu tedna razširili novico o vladnem sprejemanju t. i. tretjega protikorona paketa. Natančneje, s svojim poročanjem so dali vedeti, kako do bonov za dopuste v Sloveniji naj ne bi bili upravičeni upokojenci in študenti. Takšno poročanje pa se je izkazalo za t. i. fake news – nateg.

Mediji so namreč novico državljankam in državljanom podajali kot sveto resnico, čeprav zakon, ki je namenjen reševanju slovenskega turizma, še sploh ni bil sprejet in je šele v fazi priprave ter usklajevanja.

Na zavajajoče poročanje je kritično opozoril tudi predsednik vlade Janez Janša in hkrati ljudem svetoval, naj za boljšo obveščenost raje spremljajo njegov Twitter profil.

Nato pa je na družbenih omrežjih zapisal naslednje vprašanje:

Kaj je po vaše bolje?
1. Da se 300 milijonov evrov nameni za plačilo nadomestil za (ne)zaposlene v turizmu, ki od doma opazujejo hiranje svoje panoge?
ali
2. Da se ista vsota razdeli državljanom, ki nato plačajo storitve v panogi, katera se postavlja na noge in pripravlja na poln zagon?

Odgovori sledilcev predsednika vlade so različni.

Glede na to, da bo Janez Janša zvečer, ob 20.10, nastopil v tv-oddaji Pogovor s predsednikom vlade – na programu Nova24tv, je tako najbolje, da na odgovor počakamo do takrat, ko bomo iz prve roke lahko izvedeli, kako so se o pomoči in morebitnih bonih za turizem uskladili v vladi. Ne zamudite!

M. P.