Kako bo potekal pouk in kako je z maskami?

(vir: pixabay.com)

V četrtek je bilo s covidom-19 okuženih 55 osnovnošolcev, 23 srednješolcev in en vrtčevski otrok. Okuženih je bilo tudi 9 zaposlenih v vrtcih, 46 zaposlenih v osnovnih šolah in 7 v srednjih šolah.

Zaradi suma na okužbo je bila odrejena karantena za 31 zaposlenih v vrtcih, 133 zaposlenih v osnovnih šolah in 16 zaposlenih v vrtcih.

Med vrtčevskimi otroci je bilo v četrtek v karanteni 31 otrok, v osnovni šoli 208 učenk in učencev ter 82 dijakinj in dijakov srednjih šol.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki ga vodi ministrica dr. Simona Kustec, je ob razkritju teh podatkov zapisalo, da tudi po tretjem tednu šolskega leta 2020/2021 podatki kažejo, da se bo pouk odvijal po zelenem modelu B, kar pomeni, da učenke in učenci ter dijakinje in dijaki obiskujejo pouk v šoli. Trenutno ni razloga, da bi bilo drugače.

Od sobote so obvezne maske oz. zaščita obraznega dela v javnih prostorih, vendar pa tu veljajo nekatere izjeme, in sicer, uporaba mask ni obvezna za:

– vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojitelje predšolskih otrok – pomočnike pri opravljanju neposrednega dela z otroki,

– učitelje do vključno 6. razreda osnovne šole, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 2 metra medosebne razdalje,

 učence od 7. razreda osnovne šole dalje in dijake srednjih šol, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 1,5 m medosebne razdalje,

 osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo.

Še več podatkov o uporabi mask je objavljenih tukaj 

S. B.