Kako bo z izobraževanjem v prihodnjem tednu?

(vir: pixabay.com)

Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji 48. redni seji podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije Covid-19. Na podlagi tega bo tudi v prihodnjem tednu izobraževanje potekalo na daljavo, sprememb ni niti na področju športa.

Izjema so osnovne šole s prilagojenim programom in zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, kjer vzgojno-izobraževalno delo poteka v prostorih šole oziroma zavoda.

Vrtci bodo še naprej delovali v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način, če tako odloči župan, na območju, na katerem vrtec izvaja dejavnost.

Na področju izvajanja športne dejavnosti so treningi dovoljeni le za vrhunske in poklicne športnike ter v starostnih kategorijah kadeti in mladinci.

O tem, da je vlada izdala Odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije in ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije, smo že poročali. Odlok začne veljati v nedeljo, 17. januarja 2021, in velja 60 dni.

M. P.