sobota, 13 aprila, 2024
Doma Zanimivosti Ko SD in Levica vpokličeta pojočega majorja

Ko SD in Levica vpokličeta pojočega majorja

Današnji "shod" je vodil samougrabljeni pojoči major Ladislav Troha. (vir: zajem zaslona)

V Ljubljani, natančneje na ploščadi pred parlamentom, je bil danes protest okoli 100 ljudi, sodeč po poročanju medijev, pa ga je med drugim organiziral Ladislav Troha.

Nekateri ga imenujejo pojoči major. Znan je predvsem po tem, da je januarja 2001 po intervjuju za Večer, v katerem je Janeza Janšo obtožil, da je postavil eksploziv pod avtomobil Zmaga Jelinčiča, za 14 dni izginil, Večer pa je krivdo za njegovo izginotje pripisal Janši.

Slednje se je izkazalo za eno večjih medijskih laži. Troha se je namreč po 14 dnevih ugrabitve vrnil z dolgo brado, ki naj bi dokazovala ugrabitev, a manekensko urejenimi nohti. Policija je takoj zaznala, da njegova zgodba ne pije vode in ga je kazensko ovadila zaradi samougrabitve.

Današnje proteste so sicer spodbujali v strankah SD in Levica. Na t. i. protestu pa je bilo opaziti tudi številne zbiratelje z Metelkove. Zato se nekateri že sprašujejo, ali je to tudi edini program SD in Levice za Slovenijo.

Protest nekaj deset brezbrižnih oseb, ki niso spoštovali ukrepov slovenske vlade za zajezitev širjenja okužb, je med državljani požel val ogorčenja. Nekateri so se spraševali, kje je bila policija, vendar pa je iz ostalih poročil razbrati, da so bili na kraju dogodka. Izrekli so tudi večje število glob, niso pa se pustili sprovocirati.

Protest je bil sicer usmerjen zoper t. i. korona ukrepe, čeprav so vmes nekateri prisegali tudi na Tita (med njimi tudi Troha) in so poskušali obeleževati današnji domnevni praznik, tretji pa so protestirali, ker so prišli na Trg republike protestirati proti vladi in Janezu Janši, vendar se jim je vse skupaj očitno pošteno izjalovilo.

Shod je bil napovedan tudi v Slovenski Bistrici, kjer se je po navedbah policije zbralo 15 ljudi. Opozorili so jih, da kršijo odlok, zbrani so se potem mirno razšli.

Objavljamo še nekaj fotografij z dogajanj v Ljubljani, ki so bile objavljene na družbenih omrežjih.

Pojoči major, v sredini, z vijolično kapico (vir: zajem zaslona)

M. P.