Karmen Furman: Očitno nihče od družbenih predstavnikov ne podpira vladnega predloga Zakona o Zavodu za zdravstveno zavarovanje

Vir: SDS.si

Po besedah Mihe Kordiša predloga Zakona o Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije ne podpira nihče od družbenih predstavnikov, niti delodajalci, sindikati, skupščina zdravstvene blagajne, pa tudi politične stranke, ki sodelujejo v političnem svetu koalicije na zdravstvenem področju, ne.

Poslanka mag. Karmen Furman je na ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana naslovila pisno poslansko vprašanje glede Zakona o Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Civilna iniciativa Glas ljudstva je pretekli petek organizirala okroglo mizo »Ali vladni ukrepi rešujejo zdravstveno krizo«, na kateri so opozorili na škodljive posledice sprejemanja treh predlaganih zdravstvenih zakonov.

Med udeleženci okrogle mize je bil tudi koalicijski poslanec in vidni predstavnik Levice Miha Kordiš. V svoji razpravi je izpostavil, da predloga Zakona o Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije ne podpira nihče od družbenih predstavnikov, niti delodajalci, sindikati, skupščina zdravstvene blagajne, pa tudi politične stranke, ki sodelujejo v političnem svetu koalicije na zdravstvenem področju, ne.

Zanima me:

1.     Ali držijo navedbe koalicijskega poslanca in vidnega predstavnika Levice Mihe Kordiša, da nihče od družbenih predstavnikov, niti delodajalci, sindikati, skupščina zdravstvene blagajne, ne podpirajo vašega predloga Zakona o Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije?

2.     Ali držijo navedbe koalicijskega poslanca in vidnega predstavnika Levice Mihe Kordiša, da politične stranke, ki sodelujejo v političnem svetu koalicije na zdravstvenem področju, ne podpirajo vašega predloga Zakona o Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije?

3.     S katerimi družbenimi in političnimi deležniki ste uskladili predlog Zakona o Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije, preden ste ga posredovali v javno razpravo?

Vir: SDS.si