Kdo je odgovoren za fiasko dostopa do ministričine e-pošte

Ksenija Klampfer (vir: smc.si). Klampferjeva je iz stranke SMC izstopila, po nekaterih podatkih se naj bi pridružila stranki svojega vzornika Marjana Šarca, kjer jo naj bi tudi pripravljali za prevzem SMC, pa jim je to spodletelo.

“Za (računalniški) sistem Lotus Notes v uporabi ministrstev skrbi ministrstvo za javno upravo, ministrstva pa imajo še IT strokovnjake – tako, da ta fiasko predvsem kaže nesposobnost ministrstva za javno upravo in ministrstva Klampferjeve.”

Tako je po včerajšnji paniki, da si je službeno elektronsko pošto ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenije Klampfer iz Slovenjih Konjic (v odhodu), komentiral profesor in nekdanji gospodarski minister dr. Matej Lahovnik.

Na ministrstvu so včeraj dopoldne, menda povsem naključno, ugotovili, da do službene elektronske pošte ministrice, ki opravlja tekoče posle, Ksenije Klampfer lahko dostopajo številne nepooblaščene osebe. Z nekaj kliki, vsi zaposleni na ministrstvu, okoli 300 jih je.

Klampferjeva, ki sicer velja za eno najbolj nesposobnih ministric v vladi Marjana Šarca (vsi so v odhodu), je bila menda pretresena, dogodek je ministrstvo prijavilo policiji.

Tvit dr. Mateja Lahovnik:

M. P.