Kdo v resnici vodi RTV Slovenija in zakaj vam želijo povišati obvezni prispevek

Predsednik Programskega sveta RTV Goran Forbici na kosilu z nevladnico Niko Kovač. Račun ste plačali davkoplačevalci. (Foto: X)

RTV Slovenija je po “depolitizaciji” prevzela klika skrajno levih aktivistov in to se pozna v vseh aspektih programskih usmeritev – od tega, kakšne filme predvajajo, kaj kažejo otrokom, do analitikov in politikov v studiu političnih oddaj – simbolika nove, skrajno leve metle pa je anarhosocialistična oddaja Marcel, ki je še bolj bizarna od nekdanjega Studia City. Pred časom so dobro obveščeni viri začeli pisati, da 120-milijonski zavod vodi kar zloglasna radikalna klika 8. marec, zbrana okrog Nike Kovač, ki ima na sceni dobre veze z nekdanjim direktorjem CNVOS, zdaj pa predsednikom Programskega sveta RTV Gregorjem Forbicijem. Slika, ki jo je ujel bralec, potrjuje to grozljivo tezo.

 

Slika namreč prikazuje vodjo t. i. “raziskovalnega inštituta” 8. marec Niko Kovač na kavi z Goranom Forbicijem. O tem, da je Kovačeva z njim neformalno vodila javni zavod z 2500 zaposlenimi in 90 milijoni vaših evrov na leto, se je šepetalo že dolgo. Stranki Levica prilagojen program je bil dober indikator.

Domena “raziskovalke”, ki sicer v javnem zavodu nima nobene prave uradne funkcije, pa naj ne bi bila omejena le na diktiranje programskih (oz. političnih) usmeritev, ampak celo na samo kadrovanje. Pred časom smo že pisali o tem, da je po padcu Zvezdana Martića njegova naslednica oz. vršilka dolžnosti predsednice uprave RTV Natalija Gorščak za svojega prvega pomočnika izbrala kar osebnega prijatelja Nike Kovač – Roka Smoleja, kateremu naj bi položaj uredila prav Kovačeva.

Foto: zajem zaslona / Facebook

Smolej, ki sicer velja za konfliktnega in podvrženega mobingiranju zaposlenih, je postal znan, ko so začeli zaposleni v oddaji Panorama dobivati odločbe o “začasni napotitvi javnega uslužbenca na čakanje na delo doma”, a se pod njih ni podpisala uprava, ampak kar Nikin prijatelj Smolej (šele nato so ugotovili, da sam nima pristojnosti za podpis takšnih odločb in so pripravili nove odločbe, pod katerimi se je podpisala uprava – brez Francija Pavčarja mlajšega, ki se ni strinjal).

Nikin človek vodi kadrovsko politiko?

Torej je “Nikin človek” na RTV Slovenija neposredno in nezakonito usmerjal kadrovsko politiko in pošiljal politično neprimerne uslužbence na čakanje. Fotografija, ki prikazuje Niko Kovač v pogovoru z Forbicijem, ki je hišo v le nekaj mesecih pognala na rob bankrota, je torej še kako povedna. Gre za kadrovski sestanek nadšefice RTV Slovenija, ki svojemu podrejenemu diktira, kdo je družbeno-politično primeren, da na RTV pridiga o vseh radostih socializma?

Zato tudi ne preseneča, da klika znotraj RTV zahteva povišanje obveznega prispevka. Socializem je drag in stane. Sposobnosti za kvalitetno gospodarjenje z največjim javnim zavodom vendar nikoli niso imeli.

M. I.

vir: nova24tv.si