nedelja, 16 junija, 2024
Doma Podravje Ko bodo podražili vrtce, komunalo, ne bodo uredili cest, jih pokličite

Ko bodo podražili vrtce, komunalo, ne bodo uredili cest, jih pokličite

Toliko denarja so vzeli slovenskim državljanom. (vir: SB(

Včeraj je v državnem zboru potekalo ponovno glasovanje o proračunih države za leti 2020 in 2021. O tem so morali poslanci ponovno glasovati po tem, ko je Državni svet RS na že sprejeta proračuna izglasoval veto.

Poslanci iz vrst LMŠ, SD, SMC, DeSUS, SAB in SNS ter poslanca manjšin se tudi včeraj niso izneverili. Ali, kot je po skupnem kosilu predsednikov in predsednice koalicijskih strank dejal Marjan Šarec: “Dogovorili smo se, da volitve niso nikomur v interesu.”

Jurij Lep in Bojana Muršič (vir: lokalec.si)

Strah pred volitvami je torej tisto, kar je včeraj vodilo poslance vladajočih strank s priveskom SNS ter poslanca manjšin k temu, da so spet glasovali za škodljivi proračun. Med našimi poslanci so to Bojana Muršič (SD), Jurij Lep (SNS), pa tudi Zmago Jelinčič (SNS) je bil izvoljen v volilnem okraju Ruše (poleg okraja Slovenske Konjice).

Ko bodo torej v občinah v prihodnje dražili vrtce, komunalo, ne bo denarja za vzdrževanje šol, občinskih cest, izgradnjo vodovodne in kanalizacijske infrastrukture, račun za to izstavite poslancem LMŠ, SD, SMC, DeSUS, SAB in SNS, pa tudi manjšinskima poslancema.

Pri tem ne nasedajte floskulam nekaterih njihovih županov, kako je “država kriva za vse”. To ni država, država ni nič kriva. Njihovi poslanci imajo svoja imena in priimke in točno se ve, kateri stranki pripadajo!

V nadaljevanju objavljamo rezultate glasovanja. ZA pri glasovanju pomeni, da so poslanci in poslanke glasovali za to, da se občinam odvzame denar. In obratno. Kdor je glasoval proti, pomeni, da se je zavzel za občane, občine in njihov razvoj. Žal jih je bilo premalo, koalicijski glasovalni valjar je tudi včeraj odigral svoje.

Toliko so v Šarčevi koaliciji LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB s podporo Jelinčičeve SNS ter manjšinskih poslancev vzeli Podravju in posameznim občinam v njem. (vir: FB)

M. P.