Koga moti slovenska družina?

Naslovnica slovenskega katoliškega tednika Družina, ki je zmotila slovenske cenzorje pri Facebooku. Tedniku so grozili celo z izbrisom.

Slovenski Facebook, ki ga nadzirajo tudi nekateri s Fakultete za družbene vede (FDV), je blokiral spletno stran slovenskega katoliškega tednika Družina z domeno www.druzina.si.

V Družini so zapisali:

“V torek, 27. oktobra, zjutraj je na našem Facebook profilu druzina.si izginila naslovnica in vse vsebine s povezavo na našo spletno stran www.druzina.si.”

V Družini so posredovali pri Facebooku, dolgo niso prejeli odgovora, danes zjutraj je stran na Facebooku vzpostavljena nazaj.

Objavljena je tudi naslovnica zadnjega tednika Družina. Iz objave lahko vidite, kaj je slovenske cenzorje pri Facebooku motilo. “Družina.” Klasična slovenska družina! Dobesedno.

Poslanec Branko Grims je ob tem včeraj zapisal:

“Blokirana je stran katoliškega medija Družina. To je grob poseg v svobodo izražanja in v versko svobodo, kar je oboje očitno protiustavno in hkrati kršitev mednarodnih aktov, vključno s temeljno listino človekovih pravic. Zrelo za seznanitev mednarodnih institucij in pregon!”

M. P.