Konec Čordićevih zlatih časov: Delati bo treba!

Zlatan Čordić na enem izmed neprijavljenih shodov v Ljubljani. (vir: Nova24tv.si)

Na družbenih omrežjih je objavljena odločba, iz katere je razvidno, da je ministrstvo za kulturo ugotovilo, da Zlatan Čordić, znan kot raper Zlatko, ne izpolnjuje pogojev, po katerih smo mu prispevke za socialno varnost bili primorani plačevati vsi davkoplačevalci.

Iz odločbe je razvidno, da bo Čordić črtan iz razvida samozaposlenih v kulturi. S tem mu bo prenehala tudi pravica do plačila prispevkov za socialno varnost, priznana za obdobje od 1. 8. 2017 do 31. 7. 2022.

Čordić je bil v razvid samozaposlenih v kulturi vpisan že od 1. 8. 2014 dalje. Kar pomeni, da smo davkoplačevalci že najmanj od takrat Čordiću poravnavali tudi socialne prispevke. To je več kot dolgih šest let.

V času epidemije mu je država nakazovala tudi temeljni mesečni dohodek, spomladi, npr., je prejel 1750 evrov, od oktobra do decembra pa bi prejel 3300 evrov. Zdaj bo tega konec, Čordić bo moral svoje stroške poravnavati sam.

Ministrstvo za kulturo je namreč po uradni dolžnosti ugotovilo, da “samozaposleni Zlatan Čordić ne izpolnjuje pogojev za vpis v razvid samozaposlenih v kulturi”.

Prejem odločbe je na družbenih omrežjih potrdil tudi Zlatan Čordić in jo močno razburjen delno tudi objavil. Prejel jo je danes. Novinar Bojan Požar pa je na Twitterju zapisal, “da je Zlatan Čodić danes dopoldne – zaradi prejete odločbe – pridivjal v stavbo Ministrstva za kulturo, kričal in grozil, uradnica, ki jo je verbalno napadel, je naredila uradni zaznamek”.

(vir: družbena omrežja)

M. P.