Konec februarja 2019 novi vrtec v Slov. Bistrici

V Slovenski Bistrici uspešno zaključujejo načrte na področju predšolske vzgoje. Do konca februarja 2019 bodo zgradili tudi novi vrtec v Ozki ulici. Dela bo izvedlo podjetje Krt gradbeništvo iz Slovenske Bistrice. Roman Kolar, dir. omenjenega podjetja ima natanko 300 dni časa za izgradnjo novega vrtca. Tako se je zavezal s podpisom pogodbe dne 25. 4. 2018 na občini.

Vrtec bodo gradili v Ozki ulici, ob južnem delu grajskega obzidja, na lokaciji, s katere bodo najprej odstranili opuščeni stanovanjski objekt. Nato bodo zgradili 3-oddelčni vrtec. Vse skupaj bo 1 milijon in 117.477,00 EUR. Denar so v celoti zagotovili v občinskem proračunu.

Župan dr. Ivan Žagar pravi, da bo novi vrtec v središču Slovenske Bistrice tudi ena zadnjih naložb v predšolski prostor, saj bodo prostorski pogoji v vrtcih v občini skoraj že povsod zagotovljeni: »To je ena zadnjih investicij v občini, ki je vezana na predšolski prostor. V tem času smo tudi tik pred izdajo razpisa še za vrtec v Laporju in pa še ena manjša stvar nam je ostala, to je dograditev vrtca na Keblju.«

V novi vrtec v Ozki ulici se bodo preselili otroci, ki sedaj obiskujejo oddelke v blokih. Na novi lokaciji bodo pogoji za delo dosti boljši, se veseli tudi ravnateljica Vrtca Otona Župančiča Stanislava Stegne.

K. V.

Foto: novice.si