Zgornja Korena: “Imeti močan glas v Bruslju je dobro za Slovenijo”

Dr. Milan Zver včeraj v Kulturni dvorani v Koreni.

V Kulturni dvorani v Zgornji Koreni, v občini Duplek, sta včeraj številne zbrane nagovorila kandidata Slovenske demokratske stranke (SDS) za evropskega poslanca in poslanko, dr. Milan Zver in Alenka Forte. Srečanja se je udeležil tudi Franc Kangler. Potekal je tudi bogat kulturni program, dvorana je bila nabito polna.

Marko Rems je v imenu prirediteljev zbrane uvodoma nagovoril z naslednjimi besedami: “26. maja dokažimo, da smo močni in zmoremo. Za naše ljudi, za naš narod, za našo prihodnost, za.”

Dr. Milan Zver

Dr. Milan Zver je v nagovoru zbranim med drugim dejal: “Imeti močan glas v Bruslju je dobro za Slovenijo. Dobro bi bilo, da bi pokazali zrelost in povečali volilno udeležbo na volitvah za Evropski parlament. Nazadnje smo bili po udeležbi na predzadnjem mestu med državami članicami. Vabljeni, da letos izboljšamo rezultat.”

Dodal je tudi, da še nikoli nismo živeli v boljših mednarodnih okoliščinah. “To moramo optimalno izkoristiti. Če je v Bruslju denar na voljo za Slovenijo, ga je treba uporabiti za odpiranje novih delovnih mest, da bodo mladi dobili delo doma, ne pa odhajali v tujino,” je dejal.

Povedal je še, da je program Evropske ljudske stranke (EPP) dober, povzeli so ga tudi v SDS, ki je članica EPP. “To je program, ki nosi odgovore na vsa vprašanja današnjih izzivov – migracije, varnost, obramba, sociala, gospodarstvo, je tudi veliko bolj jasen od programa levih strank,” je dejal.

Zdravnica Alenka Forte

Alenka Forte, priznana zdravnica, specialistka interne medicine in gastroenterologije, doma iz Trbovelj, pa je poudarila, da gre Sloveniji od leta 2009 vedno slabše zaradi leve socialistične politike. Poudarila je, da imamo popolnoma kaotičen zdravstveni sistem. Zato si želi, da je Slovenija močna v EU. Pomembno je, da lista SDS in SLS, ki na tokratnih evropskih volitvah nastopata s skupno listo, “dobi čim več mandatov, kajti je vedno bila in bo velika priložnost za boljšo Slovenijo”.

Če bo izvoljena za evropsko poslanko, se bo zavzemala za to, da slovensko zdravstvo postane podobno evropskemu, ki je odličen. “V Sloveniji pa smo zašli v napačno smer,” je dodala.

 

Objavljamo še nekaj fotografij z včerajšnjega dogodka v Koreni.

Foto: Twitter in drugo.

M. P.