Koronavirus: Novo iz Slovenske Bistrice

Slovenska Bistrica (vir: Wikipedija)

V Slovenski Bistrici so do petka na vstopno točko za odvzem brisa in obravnavo oseb s sumom na koronavirus v Maribor napotili 15 oseb, nobena od teh ni bila pozitivna.

Stvari so se nato spremenile čez vikend, ko so bili obveščeni, da sta dva občana pozitivna. Oba sta bila v stiku in spadata v starostno skupino 40 do 50 let.

V občini in zdravstvenem domu so se na izvajanje strogih ukrepov za zaščito pred širjenjem okužbe pravočasno pripravili in sprejeli številne ukrepe. Med drugim so že konec tedna, še pred vladno odredbo, zaprli gostinske in druge lokale, ki niso nujni za osnovno preskrbo.

Danes pa odpirajo 24-urno informacijsko pisarno, ki deluje v sklopu občinskega štaba civilne zaščite – na številki 02 843 28 55 oz. na elektronskem naslovu [email protected]

Dežurna informacijska pisarna za pomoč obolelim, ki so v domači oskrbi in nimajo možnosti pomoči svojcev, oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami, bo delovala 24 ur, vsak dan.

Občina bo skupaj z občinskim rdečim križem in krajevnimi skupnostmi organiziralaz najnujnejšo pomoč.

V Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica pa so z včerajšnjim dnem (do preklica) odpovedali opravljanje naslednjih storitev:

  • v razvojni ambulanti,
  • zobozdravstvenih storitev,
  • storitve na fizioterapiji in nevrofizioterapiji in
  • opravljanje specialističnih pregledov,

Že v četrtek so tudi objavili, da ne izvajajo nenujnih preventivnih pregledov. Za vstop v zdravstveni dom pa so uvedli tudi nekatere posebne ukrepe in priporočila.

M. P.