Kulovci dokončno pogoreli

Koalicija ustavnega loka (KUL) je dokončno pokopana, saj se namesto, da bi se o nadaljnjih korakih pogovarjali za zaprtimi vrati, pogovarjajo kar prek medijev.

Predsedujoča SD Tanja Fajon je tako včeraj svojim partnerjem iz koalicije KUL kar na tiskovni konferenci sporočila, da je očitno, da projekt konstruktivne nezaupnice ne gre po pričakovanjih. Partnerje KUL je zato pozvala, da vnovič opredelijo strategijo o nadaljnjih korakih oz. cilj zamenjave aktualne vlade.

Vse bolj očitno je tudi, da v KUL kandidature Karla Erjavca niso pripravljeni podpreti, ker bi bil sposoben ali dobra rešitev za državo, ampak ker je edini cilj rušiti zdajšnjo vlado, torej priti na oblast za vsako ceno.

Fajonova je tako včeraj na vprašanje, ali še podpira Karla Erjavca kot najprimernejšega kandidata za novega predsednika vlade, odgovorila, da preprosto trenutno nimajo nobenega drugega imena.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec pa je v intervjuju za Večer kar naravnost dejal, da Erjavca v normalnih razmerah ne bi podprl. Razumi, kdor more.

M. P.