Lastnik hoške slaščičarne ne priznava krivde

Lastnik hoške slaščičarne Niko Štekar na današnjem predobravnavnem naroku na mariborskem sodišču ni priznal obtožb o omogočanju uživanja prepovedanih drog.

Soobtoženega v dogodku izpred dveh let, Zlatka Babiča, ki se bo moral braniti obtožbe o neupravičeni proizvodnji in prometu z drogami, narok čaka 9. septembra, saj se je tokrat opravičil.

Ker ni bilo možnosti dogovora, tožilka Januša Rotman ni povedala, kakšno kazen bi predlagala v zameno za priznanje. Štekarju v primeru obsodbe grozi od enega do 12 let zapora, kolikor določa kazenski zakonik za tistega, ki omogočanje uživanja prepovedanih drog zagreši proti več osebam ali če to stori v javnih lokalih ali na javnih prireditvah.

Obtoženi in njegova zagovornica Simona Marko sta danes zavrnila vse obtožbe, prepričana sta namreč v njegovo nedolžnost, kar bosta po njunih besedah dokazala tudi v sodnem postopku.

Odvetnica Markova je sodnici Maši Blažeka predlagala zaslišanje kriminalistov in dveh oškodovancev, ki sicer zoper njega v tem postopku nista sprožila nobenega odškodninskega zahtevka. Kdaj se bo sojenje začelo, bo znano po predobravnavnem naroku še za drugega obtoženega, sicer mariborskega sanitarnega inšpektorja.

Zgodba o dogajanju v hoški slaščičarni se je začela avgusta 2017, ko so v UKC Maribor sprejeli mlajši par, ki je kazal očitne znake omamljenosti. Pozneje se naj bi izkazalo, da naj bi bili za njuno stanje krivi piškoti, ki naj bi vsebovali kanabinoide.

M. P.