Leti MB-München le še 2 x tedensko

Belgijsko-slovenska letalska družba VLM Airlines se je po dveh mesecih od vzpostavitve letalske povezave med Antwerpnom, Münchnom in Mariborom s 16. aprilom odločila število letov zmanjšati na dvakrat tedensko, je potrdil predstavnik VLM za odnose z javnostmi Yves Panneels.

Maribor je bil od 12. februarja do sredine aprila z Münchnom in Antwerpnom letalsko povezan vsak dan od ponedeljka do petka, vendar večjega povpraševanja ni bilo. V letalski družbi podatkov o številu potnikov ne izdajajo, a so letala večinoma letela slabo zasedena, dvakrat so morali polet v Maribor tudi odpovedati. Od sredine aprila bodo z mariborskega letališča v bavarsko prestolnico namesto vsak delavnik do konca poletne sezone leteli le še ob sredah in petkih.

Na spletni strani letalske družbe je tako od 16. aprila že mogoče lete rezervirati le za omenjena dva leta tedensko, vozni red pa ostaja nespremenjen. VLM Airlines je sicer pred dnevi na liniji München-Antwerpen uvedel dodatno linijo, zaradi česar isto letalo v Maribor iz Munchna prileti že ob 10.25, tri ure prej kot do tedaj, na Bavarsko pa iz Maribora odpotuje ob 11.30.

S 26. marcem je družba uvedla še povezavo med Antwerpnom in Birminghamom, med poletno sezono pa s svojimi 50-sedežnimi letali Fokker ponujajo redne dnevne lete iz Antwerpna tudi do letališča London City in Züricha.

Načrti lastnikov Aerodroma Maribor sicer ostajajo velikopotezni, a jih še vedno vežejo predvsem na podaljšanje letališke steze iz 2500 na 3300 metrov, na kateri bi omogočili pristajanje in vzletanje velikih medcelinskih letal in tako Slovenijo povezali s Kitajsko, vzporedno vozno stezo, širitev letališke ploščadi, območje za razledenitev letal in shranjevanje letalskega goriva ter območje za posodobitev in razvoj letališke infrastrukture, kamor sodijo terminal, hangarji, garaže, delavnice, parkirišča ipd.

K. V.

Foto: maribor-airport.si