Lipovšek: “Ne razumem, kakšen človek moraš biti, da se lahko nekomu tako posmehuješ, ko si preživel”

Dokumentarni film COVID-19 režiserja Mitje Okorna (vir: Zajem zaslona)

“Ste že videli, kako nekateri sedaj po objavi filma Mitja Okorn nas obolele zmerjajo in se posmehujejo ter ugibajo, koliko smo dobili plačano in da si delamo reklamo?”

Tako je na družbenih omrežjih uvodoma zapisal Zvone Lipovšek – Lipy, slovenski glasbenik, harmonikaš, ki je preživel covid-19 in o tem spregovoril v znamenitem dokumentarnem filmu svetovno znanega režiserja Mitje Okorna z naslovom COVID-19 – Zgodbe prebolevnikov – YouTube.

Lipovšek je nadalje zapisal: 

“Vsem še enkrat povem in res iz srca, da ne privoščim niti dneva obolelosti za tem brezveznim virusom, ki sem/smo ga “fasali” nehote in v taki obliki, da smo pristali v bolnici! Biti ure, minute, sekunde!!”

O posmehu, ki ga so ga od posameznikov deležni pričevalci v Okornovem filmu, pa je zapisal: “Ne razumem, kakšen človek moraš biti, da se lahko nekomu tako posmehuješ, ko si preživel? Pa veste, da ni važna bolezen? Tudi drugi, oboleli imajo iste izkušnje teh ljudi, ki po mojem nimajo srca ali karkoli že.”

Dodal je, da za pričevanje o poteku bolezni covid-19 niso ne on, ne drugi prejeli nobenega denarja.

“Za to, da sem/smo preživeli, smo dobili nagrado še eno možnost živeti,” je dodal. In se zahvalil vsem zdravstvenim delavcem, da so ga rešili gotove smrti ..

“Zame ste in boste junaki .. moji angelčki varuhi,” je zapisal.

O tistih, ki govorijo in pišejo, da so si pričevalci s svojimi izpovedmi delali reklamo, pa je Lipovšek med drugim zapisal: “Moraš biti pa res “usekan”, da kaj takega sploh govoriš.”

In dodal:

“A res VI vidite vse skozi denar, pohlep, reklamo, in da ste nedotakljivi? Spomnili se boste teh besed, ko boste sami ležali v kakšni bolniški postelji .. če se sploh boste ŠE lahko spomnili.”

Film je brezplačno dostopen na portalu: (246) Dokumentarni film Mitje Okorna: COVID-19 – Zgodbe prebolevnikov – YouTube 

S. B.