Lokalne volitve: Objavljamo nekatera znana imena kandidatov

Danes ob 19. uri se izteče rok, do katerega je mogoče vložiti kandidature za župane in člane občinskih svetov na lokalnih volitvah, ki bodo 18. novembra 2018.

Kandidature oziroma kandidatne liste na sedeže občinskih volilnih komisij lahko vložijo politične stranke in volivci. Volilne komisije bodo nato pred potrditvijo oziroma zavrnitvijo kandidatur preverile še njihovo zakonitost.

Odločbe o potrditvi oz. zavrnitvi kandidatur za župane in list za občinske svetnike pa bodo morale občinske volilne komisije izdati najpozneje 28. oktobra. Priporočilo Državne volilne komisije je, naj to storijo čim prej.

Občinske volilne komisije morajo sezname potrjenih kandidatur in list kandidatov javno objaviti najpozneje 2. novembra.

Do javne objave potrjenih kandidatur in list za svetnike bomo mediji tako lahko poročali le tisto, kar bodo posamezniki ali politične stranke sami sporočili javnosti. Nekateri so že ali pa še bodo svoje programe predstavili tudi na novinarskih konferencah.

Na volitvah 18. novembra se bo za župana vnovič potegovalo večje število zdajšnjih županov. Vendar pa bo ponekod zelo pestro, kandidatov je najavljenih več. V nadaljevanju objavljamo imena nekaterih že znanih kandidatov za župane ali županje v nekaterih naših občinah.

V Šentilju se bodo za župana potegovali trije: Marijan Pojbič, večkratni poslanec v državnem zboru, trenutni župan Štefan Žvab in Boris Bezjak.

V Selnici ob Dravi, kjer so trenutno brez župana, saj je bil Jure Lep junija izvoljen za poslanca, bosta kandidirali: dr. Vlasta Krmelj, dolgoletna občinska svetnica, in Darja Slivnjak, trenutna direktorica občinske uprave.

Starše: Zaenkrat je potrjeno, da bo kandidiral trenutni župan Bojan Kirbiš, ki se bo potegoval že za tretji mandat.

Kungota: Za župana bo ponovno kandidiral zdajšnji župan Igor Stropnik.

Makole: Za župana bo ponovno kandidiral zdajšnji župan Franc Majcen.

Rače – Fram: Za župana bo ponovno kandidiral zdajšnji župan Branko Ledinek.

Miklavž na Dravskem polju: Za županjo bo kandidirala Vera Mom.

Poljčane: Za župana bo kandidiral Tomaž Kokot.

M. P.