Lovrenc na Pohorju: Na poti nove zaščitne maske

Lovrenc na Pohorju (vir: občina)

V Lovrencu na Pohorju so z novim koronavirusom okužene 4 osebe. Ker je en primer okužbe z virusom potrjen tudi med zaposlenimi v občinski upravi, je občinska stavba do nadaljnjega zaprta. Zaposleni v občinski upravi delajo od doma.

Okužbo so pri eni od okuženih oseb potrdili v petek. Sodelavci, ki so se v petek, 3. aprila 2020, nahajali v občinski stavbi, so nato izvedli vse preventivne ukrepe in niso bili v tesnem stiku z okuženo osebo. Ker ne kažejo bolezenskih znakov okužbe s koronavirusom, so v samoizolaciji in delajo od doma, so sporočili.

Občina je ob tem zapisala, da vir okužbe vseh treh novih primerov izhaja iz zgolj enega žarišča, to je iz podjetja iz ruške občine, ki je zaradi primerov okužb že zaprlo svoja vrata.

Zato ponovno poudarjajo, da je ključno, da ves čas izvajamo vse predpisane zaščitne ukrepe in postopamo, kot da smo prenašalci virusa. Le na ta način bomo vsi skupaj prispevali k zajezitvi širjenja okužb in ohranili svoje zdravje in zdravje naših najbližjih.

Občina je še sporočila, da v začetku naslednjega tedna lahko vsa gospodinjstva v občini pričakujejo prejem novih pošiljk pralnih zaščitnih mask. To so zaščitne maske, ki so jih sešile pridne roke Lovrenčank – prostovoljk.

Zato se javno zahvaljujejo vsem, ki so pomagali. To so: Ljubica Črešnar, Manica Ploskonka Korat, Nevenka Ledinek, Andreja Kasjak Vračko, Gabrijela Kranjc, Irena Adam, Barbara Mert, Jožica Grušovnik Krajnc, Irena Sergeja Mulej, Darja Urbanc, Nataša Brezovnik, Maja Kmetec, Karmen Verovnik, Diana Kraner ter Boris Kraner.

Ob prejetju zaščitnih mask skrbno upoštevajte priložena navodila. Pred pošiljanjem mask izvajajo vse potrebne zaščitne ukrepe. Vse maske so pred pakiranjem tudi dezinficirane. Osebe, ki jih pakirajo, uporabljajo vso ustrezno zaščitno opremo. Ker v teh časih nikakor ne moremo biti dovolj skrbni, prosijo, da se ne glede na vse našteto, prejete maske pred prvo uporabo obvezno operejo na minimalno 65 °C in suhe prelikate z vročim likalnikom.

Občina je sicer že 18. marca 2020 v vsa gospodinjstva poslala letak, kjer so navedene vse ključne ključne informacije v času trajanja epidemije.

Ob koncu sporočila so še zapisali: “Iskrena hvala vsem, ki ste v teh časih strpni in spoštujete vse predpisane ukrepe! Hvala vsem, ki pomagate. Tudi čas epidemije bo minil in poskrbimo za to, da si ga zapomnimo po tem, da ko je najtežje, smo najboljši!”

Ostanite zdravi!

M. P.