Lovrenški pomniki – nova knjiga Franca Verovnika

Častni občan Franc Verovnik in župan Marko Rakovnik (vir: arhiv)

Franc Verovnik, letošnji častni občan Občine Lovrenc na Pohorju, že dolgo let redno objavlja svoje prispevke in razmišljanja o Lovrencu na Pohorju in s tem skrbi, da se določeni fragmenti iz zgodovine tega kraja prenašajo iz roda v rod.

Je eden od avtorjev knjige Ujeti trenutki časa, kjer je skupaj s še dvema Lovrenčanoma na enem mestu zbral razglednice Lovrenca na Pohorju.

Vendar pa mu njegova želja po raziskovanju in ljubezen do domačega kraja nista dali miru in tako se je podal v raziskovanje ozadja določenih motivov, ki jih je zasledil na starih razglednicah Lovrenca na Pohorju.

Plod tega raziskovanja je knjiga LOVRENŠKI POMNIKI, ki je izšla v mesecu avgustu in nam, tako kot že v podnaslovu nakazuje, prinaša zanimivosti iz preteklosti Lovrenca na Pohorju v besedi in sliki.

Knjigo LOVRENŠKI POMNIKI  lahko občanke in občani Občine Lovrenc na Pohorju brezplačno dobite v tajništvu Občine Lovrenc na Pohorju. Knjigo lahko dvignete osebno, in sicer je namenjen en izvod knjige za eno gospodinjstvo.

M. P.